Ovo je jedna od najljepših IKEA kolekcija koje smo vidjeli!

Boja je moćan izraz osobnosti koji može pozitivno utjecati na naše blagostanje i osvijetliti naše prostore. To potvrđuje i nova kolekcija jedne od omiljenih robnih kuća za uređenje interijera, IKEA-e. Švedski je lanac s nizozemskim dizajnerskim dvojcem Raw Color, predstavio limitiranu kolekciju TESAMMANS. Radi se o svakodnevnim predmetima koji nadahnjuju radost i donose šarenilo u svaki prostor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by IKEA (@ikea)

Kolekcija je osmišljena kako bi istaknula kako boja može transformirati svakodnevne predmete, istovremeno nadahnjujući više ljudi da otkriju njezine pozitivne emocionalne učinke. Kolekcija TESAMMANS crpi inspiraciju iz posebnog jezika dizajna Raw Color i njihove sposobnosti stvaranja jedinstvenih veza između boja, materijala i oblika.

Suradnja je to koja je rezultirala pristupačnom kolekcijom od 18 komada, od namještaja do tekstila i ukrasa. Svaki komad fokusiran je na neočekivanu, ali skladnu paletu obilježenu iznenađujućim kombinacijama boja i razigranim uzorcima.

@chris__too__pher

FINALLY 💛 The new limited IKEA collection is now available. Tesammans’ means ‘together’ or ‘in company’ in English. It is also the name of the latest collaboration between Ikea and Raw Color, a studio based in Eindhoven and founded by Christoph Brach and Daniera ter Haar. #tesammans #ikea #limitededition #limited #shopping #interior #haul #interiordesign

♬ We cant be friends sped up – Stan 🙂

 

„Imamo emocionalan i intuitivan pristup bojama, istražujući kako različite nijanse međusobno djeluju kako bi se međusobno poboljšale. Boje nikad nisu same; potrebno im je društvo i to je poput recepta u kojem je pronalaženje prave ravnoteže ključno da predmet uistinu blista,” izjavio je dizajner Christoph Brach iz Raw Colora.

Eksperimentalni pristup transformativnim moćima boje

Kolekcija također istražuje filozofiju dizajna Raw Colora usredotočenu na transformativnu prirodu boje. Pleteni pokrivač prikazuje ovu ideju, s grafičkim linijama i čvrstim bojama koje se iz daljine naizgled stapaju u jednu nijansu, ali izbliza se pojavljuju različite boje. Tema se nastavlja u sjenilima, dostupnima u dvije veličine za viseće ili stolne lampabae. Sa složenim dizajnom koji sadrži tri abažura koji prelaze iz tamnih u svjetlije tonove, stvaraju se različiti odrazi.

“Uzeli smo eksperimentalni pristup istraživanju kako boje mogu preobraziti svakodnevne predmete, isprobavajući različite kombinacije nijansi i materijala, igrajući se s oblicima koji hvataju svjetlost na određene načine i miješanjem svijetlih, zasićenih tonova s ​​prigušenjima”, izjavila je dizajnerica Daniera ter Haar iz dizajnerskog studija.

U kolekciji se nalaze brpojni komade koje smo poželili u svom domu. Primjerice, jedinica za pohranu na kotačićima ima hrabre boje u dizajnu koji je istovremeno čvrst i elegantan. Pokazuje kako živopisna paleta i grafičke linije Raw Colora spajaju stručnost IKEA-e kako bi stvorili funkcionalan komad koji se ističe. Dok se pomiče po kući, jedinica za pohranjivanje predstavlja moiré efekt, vizualni fenomen u kojem uzorci koji se preklapaju stvaraju novi, valoviti uzorak, pokazujući dinamičnu interakciju između boja, oblika i pokreta.

“S ovom limitiranom kolekcijom želimo nadahnuti ljude da se izraze i unesu radost u njihov svakodnevni život. To je suradnja koja ljudima omogućuje dodavanje jedinstvenih dizajnerskih komada i stvaranje šarenih prostora koji odražavaju njihovu osobnost”, nadodaje Maria O’Brian, kreativna voditeljica iz švedskog lanca i nastavlja: “Jedinstveni kreativni pristup Raw Colora nadahnuo nas je i izazvao da radimo s bojama na nove načine”.

Kolekcija TESAMMANS dostupna je za kupnju na službenoj stranici švedskog brenda i u poslovnicama.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0