Desert kojeg ćemo isprobati ovoga vikenda jednostavan je, brz, sadrži samo četiri sastojaka te je gotovo bez šećera.

Ako volite maslac od kikirikija u kombinaciji s čokoladom, ovo je prava poslastica za vas. Također, ovo je veganski desert s vrlo malo ugljikohidrata koji ne sadrži gluten.

Za pripremu će vam biti potrebno 10 minuta, a ova se poslastica ne peče, već joj je samo potrebno 15 minuta u zamrzivaču. Jednostavnije ne može, zar ne?

Za sloj s kikirikijem potrebni su:

  • ¾ (180ml) šalice kremastog maslaca od kikirikija (najbolji je prirodni, bez ikakvih dodanih šećera i ulja)
  • ¼(60ml) šalice otopljenog kokosovog ulja
  • 1 žlica javorovog sirupa ili ako nemate, može agavin ili kokosov sirup

Za čokoladni sloj potrebni su:

  • ¾ (180ml) šalice kremastog maslaca od kikirikija
  • ¼ (60ml) šalice otopljenog kokosovog ulja
  • 1 žlica nezaslađenog kakaa
  •  1 žlica javorovog sirupa ili zamjene koju ste koristili

Manji četvrtasti kalup obložite masnim papirom za pečenje, a ako nemate četvrtasti poslužit će i okrugli ili bilo koja posuda koja može u zamrzivač.

Za kikiriki sloj u zdjeli pomiješajte sve sastojke (maslac od kikirikija, kokosovo ulje i sirup) dok ne dobije kompaktnu smjesu.

Isto ponovite u drugoj zdjeli za čokoladni sloj, dakle pomiješajte maslac od kikirikija, kokosovo ulje, kakao i sirup.

U kalup prvo ravnomjerno stavite čokoladu smjesu, a kalup nekoliko puta lagano udarite o radnu površinu kako biste smjesu izravnali i kako biste se riješili mjehurića zraka.
Na nju dodajte sloj kreme od kikirikija. Ako koristite neslani kikiriki maslac slobodno stavite malo pokoje zrno soli po površini kolača.

Kalup stavite na 15-ak minuta u zamrzivač dok se kolač ne stisne, a nakon što si izrežete željenu količinu, ostatak vratite u zamrzivač kako na sobnoj temperaturi ne bi ostajao dulje od 10 minuta.

U zamrzivaču može preživjeti do 3 mjeseca.

Sretno s pripremom!

Recept i fotografije preuzete su s bloga ambitiouskitchen.