Ovaj vikend radimo nice cream, zdravi sladoled od samo 2 sastojka!

Ako izbjegavate dodatne šećere, a želite brz, jednostavan i zdrav desert – nice cream je odlična zamjena sladoledu.

Nice cream je naziv za ledenu poslasticu, najbližu zdravoj verziji sladoleda. Kako je sladoled pun šećera i vrhnja, ovdje je za kremoznost zaslužna zamrznuta banana, koja u kombinaciji s biljnim mlijekom čini bazu nice creama. Ovisno o željenom okusu možete dodavati i drugo voće ili pak kakao, ako vam nedostaje okus čokolade. Nice cream ne sadrži gluten te je potpuno veganski desert.

Za baznu verziju potrebne su vam dvije veće zamrznute banane te 2-4 žlice mlijeka. Sve zajedno stavite u blender, a željena konzistencija trebala bi biti kremasta, kao jako gusti smoothie. Stavite u kalup po želji te u zamrzivač, a već za sat vremena imate odličnu alternativu sladoledu.

Za nice cream s jagodama, umjesto jedne banane dodajte šalicu zamrznutih jagoda, a umjesto biljnog mlijeka možete dodati kremu od kokosa. Umjesto jagoda možete koristiti i bilo koje drugo bobičasto voće.

Ako u baznu smjesu dodate žlicu sirovog kakaa, dobili ste čokoladnu verziju. Za okus kikirikija, u bazu dodajte punu žlicu maslaca od kikirikija.

Sada kad vam je šablona jasna, spremni ste da sami iskreirate svoj najdraži okus. U slast!

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0