Otvoren novi Batak restoran

Gastro ponuda u Zagrebu postala je bogatija za još jedan Batak Grill restoran. Ovaj restoran svojim specijalitetima i jednostavnošću dolazi kao savršeni odgovor na galopirajući trend streetfood te fusion restorana, a stvara savršenu ravnotežu u ponudi klasične i moderne kuhinje u Zagrebu.
Kako Radnička ulica u Zagrebu slovi kao simbol transformacije grada, tako je i Batak Grill tamo našao svoje mjesto i ponudio brojnim poslovnim ljudima u okolici i šire, idealno mjesto za ručak, poslovne sastanke i druženja. Interijer je uređen po uzoru na industrijski stil, a za njega je bila zadužena arhitektica Boška Bahtijarević iz studija Arhitektri. U novom prostoru došli su i neki novi izazovi, kao i posebnost građevine u poslovnoj četvrti Zagreba. 
„Prostor je već bio definiran tako da su ostali prisutni svi arhitektonski i utilitarni elementi, poput elipse i dvostruke visine. Ideja je bila da taj veliki volumen nekako smanjimo i „ublažimo“ količinu stakla, tako da smo zatvarali dijelove vanjske bravarije te oblagali zidove opekom. Na taj smo način u prizemnom dijelu dobili intimniju atmosferu, dok je prostor dodatno naglašen mnoštvom viseće rasvjete koja smanjuje visinu te ujedno daje toplinu prostoru. Bilo je svakako zanimljivo upotrijebiti elemente koji čine dio novog koncepta uređenja u Batak restoranima“, priča arhitektica koja je galeriju zamislila kao zaseban prostor. 
„Na galeriji smo odlučili da ona ne treba biti vidljiva iz prizemlja kako bi se gost osjećao ugodno. Umjesto staklene ograde, napravili smo zid i postavili predimenzioniranu klupu u chesterfield stilu – ona je tu za svakoga, a ne samo za odabrane kao u svojoj klasičnoj verziji. Na galeriji smo srušili cijeli dio pomoćne kuhinje te uz ventilacijsku vertikalu napravili vitrinu, dok smo dizalo za hranu iskoristili kao kulisu, a ne kao nešto što treba sakriti – tako je nešto korisno ujedno postalo i dekorativno“, ističe arhitektica koja je novi prostor naglasila i namještajem dizajniranim i prilagođenim baš za ovaj prostor.
Ugodna atmosfera i izvrsna hrana ključ su sretnih i sitih gostiju. Tako ćete u Batak Grill restoranima pronaći grill specijalitete poput mazalica, ćevapčića u kajmaku, vješalica, punjenih odrezaka, rebarca i bataka u BBQ domaćem umaku, kao i mnoga druga jela. Uz novu lokaciju, Batak tim predstavio je i novo jelo – teleću koljenicu s kriškama mladog krumpira i pancetom koju svakako preporučamo probati.
Foto: Goran Perišin Gox
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0