Otvoren je Melt na novoj lokaciji. Evo što su nam otkrili o novom konceptu i proširenom jelovniku!
Već više od pet godina, zagrebački Melt prepoznat je kao omiljeno mjesto za brunch i sladoled u gradu. Na samom početku Radićeve ulice pored glavnog trga, svih je ovih godina Melt slovio kao jedno od najboljih mjesta u Zagrebu za jutarnju kavu ili popodnevni brunch. No, nakon svih godina uspješnog rada, tim Melta odlučio se na promjene – naime, od jučer ih možete posjetiti na novoj lokaciji, u Dalmatinskoj ulici na broju 5. Otišli smo posjetiti novi prostor i razgovarali smo s voditeljicom Biljanom Runić i vlasnicom Luciom Cvitanić koje su nam otkrile sve o novoj lokaciji, ali i novom konceptu!
Kako nam otkrivaju voditeljica kafića i vlasnica, željeli su promjenu. Iako je stari prostor imao svoj šarm, njegov raspored bio je ograničavajući, a nova lokacija omogućuje veću pristupačnost lokalnim kupcima, a ne samo turistima. “Imamo veći šank, ali sve je taman kako treba biti. Fokus nam je sada više na zalogajima, platama i sendvičima. Prije smo imali jela na tanjurima koja su se pripremala u tom trenutku, a sada sve možemo servirati brže i efikasnije. Također, kuhinja nam sada radi do večeri, s ponudom prilagođenom dijelovima dana,” objašnjavaju.
Nova lokacija nije bila slučajan odabir. “Lucia me dovela ovdje, svidio mi se raspored i to što smo u centru, ali ne na glavnom trgu. Odmah pri ulazu nalazi se šank, što prostoru daje drugačiju dinamiku,” ističe Runić. Radno vrijeme je također produženo – Melt sada radi do 23 sata, a vikendom do ponoći, što omogućava posjetiteljima dulje uživanje u atmosferi i ponudi.
Za interijer je ponovno zaslužna dizajnerica Marta Senjanović iz Studija Mar, koja je bila i iza prvog Melta. “Htjeli smo zadržati opuštenost, ali s intimnijim ugođajem. Tamnije boje omogućuju toplinu prostora, a naglasak je sada i na večernjim satima, ne samo na brunchu,” pojašnjavaju. Uz to, osim prepoznatljivih Melt specijaliteta, sad su u fokusu i prirodna vina. “Prije smo imali vinsku kartu, ali ju nismo posebno naglašavali. Međutim, sad u suradnji s Nesputanim vinima, želimo stvoriti posebna iskustva – planiramo proljetne evente s vinima, sirevima, DJ-ima i vinarima,” otkrivaju mi još o novitetima.
Naravno, Melt ne bi bio Melt bez svog slavnog gelata, koji se i dalje radi od nule, baš kao i sva hrana koja se poslužuje. Kava dolazi iz Cogita, a tim i dalje inzistira na visokokvalitetnim sastojcima i autentičnom pristupu pripremi jela. Nova lokacija donosi puno noviteta, ali Melt ostaje vjeran svojoj filozofiji – vrhunskoj hrani, ugodnom ambijentu i mjestu gdje se ljudi uvijek vraćaju.
Ako još niste, vrijeme je da posjetite novi Melt i isprobate kako izgleda brunch (i after work) u novom ruhu!
* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.
Fotografije: Vigor Klaić