Iva Marušić 09.10.2024. Wine & Dine

Otvoren je Bold, nova zagrebačka adresa za smash burgere nasuprot kultnog Regular.Bara

Proteklog je vikenda, u Ilici 65/1 službeno otvoren Bold., novi dodatak zagrebačkoj gastro sceni specijaliziran za smash burgere, smješten nasuprot popularnog Regular.Bara. Bold. je zajednička ideja Augustina Miletića, suvlasnika Regular bara, Ruđera Novaka Mikulića, koji stoji iza dizajnerskog studija Regular Company i Regular bara, te Ivana Zidara, vlasnika brenda Mason Burgers & Stuff.

Bold.Burger je koncept koji bi trebao obogatiti gastro ponudu Britanca i šireg centra, koja je poprilično oskudna. Burgeri su neformalni, hrana su za svakoga i prate ideju Regulara kao nepretencioznog mjesta koje okuplja urbane ljude. No, kako suvlasnici navode, planovi idu puno dalje od toga.

Na jelovniku se trenutačno nalaze četiri vrste smash burgera a to su, Cheese, Kaj (burger sa kajmakom i karameliziranim lukom), Spicy ( ovdje za ljutinu koristimo fermentiranu pastu od ljutih paprika Gochujang, pasta koja je glavni sastojak Koreanske kuhinje te Peppadew kiselo slatke papričice) i Bacon burger. U ponudi je isto tako i 1 vege burger sa pljeskavicom od leće i Tahini umakom te adut – Mortadela, sendvič u kojem se između mortadele stavlja mozzarela, sve skupa se zapeče na roštilju, a za umak se koriste naravno majoneza i kiseli krastavci. Imamo još aduta u rukavu s kojima ćemo postepeno izlaziti, a jedan od njih je Brisket burger koji će se moći probati na nadolazećem burger festu.

“Bold umak koji koristimo u burgerima je zapravo umak koji sam duže vrijeme imao u glavi, nije klasičan burger umak iz razloga jer koristimo neke umami sastojke koji ga čine još ukusnijim”, kazao je Ivan Zidar.

“Ideja Bolda. je bila da stvorimo brend smash burgera, ne samo jedan burger joint. Brend koji je cijeli paket: dobar i jednostavan proizvod, vrhunske namirnice, dobar art direction, packaging, dizajn prostora, community kao i Regular”, izjavio je Ruđer Novak-Mikulić. “Jedan od posebnih aspekata Bold.-a je naglasak na kvaliteti. Meso dolazi iz mesnice Kristijan u Istri s kojim godinama surađujem sa Masonom, a peciva, koja su zaštitni znak smash burgera morali smo tražiti u Italiji jer u Hrvatskoj nije postojao potato bun koji smo smatrali da je na razini koju smo tražili”, dodao je Zidar.

“Bold. je nastao kao prirodan nastavak naše suradnje, koja je započela kroz povremenu ponudu Mason burgera na eventima u Regularu. Nakon pozitivnih reakcija gostiju, odlučili smo podići stvar na novu razinu,”, kazao je Zidar čiji je brend Mason Burgers osvojio brojna priznanja, uključujući titulu najboljeg burgera na Burger Festu 2017. i 2018. godine. “Naša ideja bila je ponuditi mjesto gdje možete uživati u vrhunskim burgerima dok ispijate omiljeno piće u Regularu, ali dugoročni planovi idu puno dalje” dodaje Augustin Miletić.

Osim mogućnosti za take-out, posjetitelji mogu uživati u burgerima na terasi Regular. Bara. Ponuda će se uskoro proširiti, a svi posjetitelji moći će isprobati i posebne novitete na nadolazećem Burger Festivalu, koji se održava od 10. listopada na Trgu dr. Franje Tuđmana. Za više informacija, posjetite Instagram ili Facebook stranicu.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Marija Gašparović (@gasparija)