Otvoren art’otel Zagreb – mjesto gdje se elegancija susreće s umjetnošću u centru grada 

Heritage hotel art’otel Zagreb pruža jedinstveno iskustvo odmora i uživanja

Arena Hospitality Group otvorila je prvi hotel u Zagrebu – art’otel Zagreb na adresi Petrinjska 7. Novi art i lifestyle hotel jedinstveno je mjesto u kojem ćete biti okruženi mnoštvom suvremene i moderne umjetnosti. Investicija od nešto više od 18 milijuna eura u povijesnu zgradu u centru glavnog grada rezultirala je kategorizacijom hotela kao heritage hotel (hotel baština). Otvaranjem art’otela Zagreb otvorena su i nova radna mjesta za 80-ak zaposlenika, koji će osigurati nezaboravno iskustvo i vrhunsku uslugu svim budućim gostima hotela.

Hotel je ovaj tjedan primio prve goste, a povodom otvorenja direktor hotela Tomislav Korošec je izjavio: “Ovaj trenutak predstavlja predanost i strast cijelog našeg tima kako bi se gostima pružilo izvanredno iskustvo u samom srcu Zagreba! Naš novi umjetnički hotel rezultat je bezbrojnih sati posvećenih detaljima, estetici i gostoprimstvu. Svaka soba, svaki kutak i svaki zalogaj iz našeg restorana priča priču o našoj ljubavi prema gostoprimstvu, umjetnosti i kulturi. Sigurno smo da će to svaki gost osjetiti. Vrata hotela su širom otvorena i željno iščekujemo svaki trenutak koji ćemo provesti zajedno u našem novom hotelu art’otel Zagreb”.

art’otel Zagreb je peti hotel u Europi pod hotelskim brendom art’otel, a još dva hotela istog brenda otvaraju se u Londonu i Rimu 2024. Zajedničko svim hotelima je što su uvijek smješteni u kozmopolitskim metropolama diljem Europe. art’otel Zagreb se nalazi unutar zgrade Židovske liturgijske općine, predivne zgrade koja je djelo poznatih arhitekata Freudenreich & Deutsch iz 1928. godine, a zgrada je jedna od najljepših primjera zagrebačke Art Déco arhitekture. Restauriranjem hotela u suradnji s konzervatorima pazilo se da se u potpunosti sačuva povijesna važnost i njen autentični izgled. Koncept hotela, osim arhitekture i moderno uređenog interijera, jedinstvenim čini umjetnik koji je glavna nit vodilja vizualnog doživljaja hotela i daje mu posebnu umjetničku atmosferu. U Zagrebu hotel predstavlja originalni rad poznatog slikara i grafičkog dizajnera Borisa Bućana u čemu će uživati svi ljubitelji umjetnosti. Srž brenda je umjetnost, tako da art’otel Zagreb izlaže zbirku originalnih djela renomiranog umjetnika.

Tomislav Korošec

Hotel art’otel Zagreb ima 110 soba punih umjetnosti, uključujući 5 apartmana, četiri sobe za poslovne sastanke opremljene najsuvremenijom tehnologijom, spa i wellness, unutarnji bazen, fitness i rooftop bar s panoramskim pogledom na grad, koji se otvara 2024. godine u potpunosti. Ljubitelji gastronomskih užitaka uživat će u panazijskom restoranu i baru Yezi koji se otvara u studenom i kojeg predvode vrhunski gastronomski majstori, uz glavnog chefa grupe, svjetski priznatog Wernera Seebacha, izvršnog chefa Dinu Kneževića i etebliranog dim sum chefa Tom Tian Hau Lowa. 

art’otel Zagreb smješten je u živopisnom starom dijelu hrvatske prijestolnice, okružen povijesnom arhitekturom, ključnim znamenitostima i na pješačkoj udaljenosti od mnogih glavnih atrakcija grada, uključujući glavni trg i Zagrebačku katedralu što je posebno važno turistima, koji su prvi gosti art’otela. Otkrijte spoj kulture, gastronomije i suvremene umjetnosti u Zagrebu na art’otel Zagreb.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: PR

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0