Otkrivena tema Met Gale, najpopularnijeg modnog događaja godine!

Svake je godine prvi ponedjeljak u svibnju rezerviran za najveće modno događanje – večer pod imenom Met Gala. Glamurozna večer koja se održava u njujorškom muzeju Metropolitan prvenstveno je namijenjena prikupljanje sredstva za modni odjeljak muzeja i tradicionalno se obilježava otvaranje najveće godišnje modne izložbe. Od 1995. godine događaj organizira američko izdanje magazina Vogue i njegova glavna urednica i ikona mode, Anna Wintour, dok se od 2005. godine uz otvorenje izložbe organizira i gala večer kojoj nazoče sve značajne osobe iz svijeta mode i popularne kulture.

No, ono što se svake sezone najviše željno iščekuje je tema sljedeće gala večeri prema kojoj se svi slavni posjetitelji moraju odjenuti – ove je godine tema “Uspavana ljepotica: Ponovno buđenje mode”.

Glavna izložba obuhvatit će 400 godina povijesti mode, od engleskog prsluka iz 17. stoljeća iz elizabetanske ere pa sve do radova modnih dizajnera 21. stoljeća, uključujući Phillipa Lima, Stellu McCartney i Connora Ivesa. Bit će prikazani i arhivski dizajn najvećih modnih imena kao što su Elsa Schiaparelli, Yves Saint Laurent, Christian Dior, Hubert de Givenchy i brojni drugi. Iz muzeja objašnjavaju da će izložba biti strukturirana oko približno 50 povijesno značajnih i estetski lijepih komada koji su previše krhki da bi se ikada više mogli nositi. Izložba će za javnost biti otvorena od 7. svibnja do 2. rujna iduće godine.

Vrhunska obrada i tehnologija omogućit će dublje razumijevanje ovih krhkih komada – tehnika iluzije koristit će se za oživljavanje nekih izgleda, dok će videoanimacija, svjetlosna projekcija, zvučno oblikovanje, posjetiteljima pružiti dublji kontekst svakom povijesnom komadu.

No, večer ranije, svečani Met gala bal koji se tradicionalno održava prvog ponedjeljka u svibnju je večer koji svi s nestrpljenjem iščekuju. Za gala večeru 6. svibnja još nije objavljen konkretan dress code, ali jasno je da će kao i svake godine biti povezan s temom izložbe. Crveni tepih kojim zvijezde šeću prije večere smatra se najiščekivanijim modnim trenutkom godine jer se uvijek radi o neočekivanim lookovima (nerijetko ekstravagantnim kojima se podigne velike prašina) i genijalnim suradnjama slavnih osoba i najznačajnijih dizajnera.

Nakon crvenog tepiha, na kojem se nalazi brojni fotografi svih svjetskih medija, gosti odlaze na svečanu večeru u muzeju na kojoj se moraju pridržavati pravila zabrane fotografiranja i na koju medijima (osim, naravno, Voguea) nije dozvoljen pristup. S obzirom na temu koja zvuči fantastično veselimo se vidjeti velika imena celebrity i modne scene te njihove outfite za crveni tepih.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0