Otkrili smo gadget koji će vam pomoći u organizaciji kućanstva. Vjerujte nam, želite ga!

U moru TikTok trikova koji olakšavaju život, za oko su nam zapeli zanimljivi gadgeti, točnije pametni zasloni koji čine organizaciju jednostavnijom za cijelu obitelj. Pametni zasloni su sve zastupljeniji u kućanstvima kao centralna poveznica za pametne kućne uređaje. Služe za različite svrhe, od organizacije dana i rasporeda aktivnosti ukućana, popisa za kupnju namirnica, vođenje kroz recepte dok sjeckate u kuhinji, a u nekim slučajevima omogućuju i videochat bez ruku.


Najčešće se koriste kao centralizirani zaslon u dijeljenoj prostoriji u kućanstvu, na primjer kuhinju, a pametni zasloni obiteljsku organizaciju čine lakšom, zajedničkom odgovornošću za sve članove obitelji. U sebi imaju integrirane intuitivne alate za planiranje i upravljanje koji olakšavaju praćenje zadataka, izgradnju rutina, razvijanje neovisnosti i dijeljenje značajnih trenutaka.

Iako postoje brojni proizvođači pametnih zaslona, od Heart Monitora, preko Google Nest Huba, najpopularniji je svakako i najveći, a radi se o Amazonovom modelu Echo Show s ugrađenom glasovnom asistencijom, Alexom. Posljednji model, Echo Show 15, ima zaslon veličine 15,6 inča, koji omogućuje prikazivanje dodatnih informacija uz odgovore glasovnog asistenta. Pa tako, ako zatražite vremensku prognozu, možete vidjeti i grafikon ili kartu na zaslonu.

Jedna od glavnih funkcija koju ovaj uređaj ima u brojnim domovima je zapravo organizacija cijele obitelji. Koristite prilagodljive widgete kao što su dijeljeni kalendari, osobne ljepljive bilješke i popisi obaveza kako uvijek znali što slijedi ili gdje je neki član obitelji. Kako uključuje glasovnu asistenciju, nije potrebno korištenje ruku, već možete jednostavno pitati Alexu za inspiraciju za dnevne obroke prilagođene vama, uključujući recepte, mogućnosti dostave hrane i više. Možete koristiti Echo Show za obavljanje video poziva putem internetskog povezivanja. To je korisno za komunikaciju s obitelji ili prijateljima, posebice ako koriste slične uređaje.

@kellybazzle

This thing is epic. It’s basically our household management hub for our family. It has so many cool features, I’m still learning new ones each day! #amazonfinds #amazonfind #echoshow #echoshow15 #founditonamazon #alexa #amazonalexa #family #amazonhome #familyorganization #commandcenter #organization #shoppinglist #todo #todolist #calendar

♬ original sound – Kelly Bazzle | DIY & Hacks

Echo Show podržava reprodukciju glazbe, videa i drugih multimedijalnih sadržaja, a možete koristiti svoj glas za upravljanje reprodukcijom ili zaslon na dodir za pregledavanje dostupnih opcija. Kako biste imali potpunu povezanost i pretvorili svoj dom u pametni, možete integrirati Echo Show s drugim pametnim uređajima u vašem domu, kao što su pametne žarulje, termostati ili sigurnosne kamere. To omogućuje centralizirano upravljanje pametnim kućnim sustavom, a možete dodati svoje najčešće korištene pametne uređaje na početni zaslon za brzi pristup i pogledajte prikaz uživo s više kamera na jednom zaslonu.

Echo Show 15 zapravo može biti kuhinjski TV, glavni kalendar za cijelu obitelj, zamjena za post-it papiriće na frižideru ili personalizirani smarthome. Odlično je to što može poslužiti i kao digitalni okvir za fotografije, ili pak umjetničko djelo na zidu u periodu kada se ne koristi.

U Hrvatskoj je dostupan za narudžbu preko stranice Amazon, a cijena mu je 280 dolara, dok se stalak može naručiti odvojeno.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Amazon, Pinterest

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0