Otkrili smo 3 brenda u čijoj ponudi možete pronaći savršene gležnjače

Jedna od najvažnijih kupnji jesenske sezone, ako ne i najvažnija, su kvalitetne kožnate gležnjače koje možete nositi u svim vremenskim prilikama i koje jednako dobro pristaju uz mini suknje i haljine, kao i uz traperice. Heroj je to iz garderobe u kojima ćete koračati na posao, ali i na večeru s prijateljicama, i to sezonama.

Neki od najboljih modela, koji su i cjenovno pristupačni, kriju se u ponudi brendova srednje kategorije koji najčešće funkcioniraju po direct-to-consumer modelu pa svoje modele prodaju diljem svijeta putem vlastitih webshopova, a kao marketinški alat koriste jedino profile na društvenim mrežama. Riječ je najčešće i o mono brendovima, odnosno onima koji se bave samo jednim tipom proizvoda, u ovom slučaju obućom (ili eventualno i kožnatim modnim dodacima), što im omogućava da se svojim modelima u potpunosti posvete i na tržište plasiraju kvalitetan proizvod. U nastavku vam donosimo tri takva brenda u čijoj se ponudi nalaze fantastični modeli gležnjači.

aeydē

Ako ste trenutačno u potrazi za modelom koji spaja klasičnu siluetu i moderan izgled, samo morate zaviriti u ponudu ovog berlinskog brenda. Minimalističke gležnjače s twistom poput zmijskog uzorka ili neobičnog oblika potpetice ono su što se nalazi u njihovoj bogatoj ponudi, a jednom kad otkrijete njihove modele garantiramo da na druge više nećete obraćati pozornost. Vlasnici i dizajneri njemačke marke Luisa Crogmann i Constantin Langholz-Baikousis stvaraju suptilan, ali karakterističan dizajn cipela koji se bez imalo problema može integrirati u svačiji stil, kakav god on bio. Ono što je odlično kod ovog brenda je i činjenica da sve modele nude u nekoliko različitih varijanti, od glatke do brušene kože te u verzijama od zmijskog ili krokodilskog uzorka i to bogatoj paleti boja. U njihovoj se ponudi mogu naći kaubojke, kao i gležnjače s visokom, debljom potpeticom, ali i kitten heel modeli prikladni za svaki dan. aeydē dostavlja u Hrvatsku, a u galeriji ispod izdvojili smo naše favorite čije se cijene kreću od 320 do 405 eura.

2018-03-AEYDE-AW18-Leandra_Chocolate-Python-03-1532019-09_AEYDE-FW19-BEA_Toscano-Suede_03aeyde_n10_SS20_Lidia_Natural_Python_03IVY_CHOCOLATECALF_03LOTTA_BlackCalf_03

Dear Frances

Brend luksuznih komada, ručno izrađenih u Italiji od najvećih majstora svog zanata, nudi dizajnerske klasike koji privlače suvremene žene. Svojim dizajnom i kvalitetnom izradom trude se ponuditi svakome par koji će nositi vječno i time usporiti tempo mode. Zbog toga bi ih se lako moglo svrstati u socijalno osviještene brendove, a tome pridonosi i činjenica da koriste i sustainable materijale. Moderan i elegantan dizajn koji se ističe pomalo skulpturalnom siluetom stvoren je da traje, a prave klasike nude u sklopu svoje Core kolekcije – tamo se nalaze gležnjače koje možete nositi sad, ali i zauvijek, pa se u njih isplati investirati. Svoje modele od talijanske kože već su nabavile zvijezde poput Sienne Miller, Hailey Bieber, Margot Robbi te Gigi i Belle Hadid, a bitno je i za napomenuti da brend s bazom u Londonu, kojeg je osnovala Jane Frances, surađuje i s neprofitnim organizacijama kao što je Soles4Souls koja osigurava da za svaki par prodanih cipela brenda, jedan par se šalje potrebitima. Cijena većina modela koje smo izdvojili kreće se od 520 do 550 eura, a dostupna je dostava u Hrvatsku.

boot_form_brown-leather_1_2000xboot_sway_white-leather_1_2000xcube-boot-brown-croc_2000xPark_Boot_espresso_2000xspirit boot

Flattered

Bez da žrtvuju funkcionalnost ili udobnost, dizajnerski tim brenda koji djeluje iz Stockholma, kreira obuću suvremene estetike koja se ističe i kvalitetnom ručnom izradom u njihovoj španjolskoj tvornici. Dugovječnost je, dakle, zagarantirana ne samo s izgledom, već i zbog materijala koji koriste, a njihova obuća jednako će biti atraktivna danas i sutra. U sklopu brenda postoje tri stalne linije: Flattered Studio koja je glavna kolekcija prepuna komada koji reflektiraju suvremene trendove te koja se nadopunjuje dva puta godišnje, Flattered X kojom su označene suradnje s influencericama ili dizajnericama te Everyday kolekcija klasičnih silueta koje ćete iz sezone u sezonu izvlačiti iz ormara. Prilikom izrade obuće koristi se koža bez dodatka kroma, a njihovo se poslovanje, transport, proizvodnja, pa i sam dizajn, svakodnevno unapređuje kako bi bilo što više održivo. Početna cijena modela koje smo izdvojili iznosi 179 eura, a marka dostavlja u Hrvatsku.

FLATTERED-LIA-CONTENT-BURGUNDY(HQ)flat xeniaflat ingafalttered lucile