Otkrijte Vestige Son Vell, najšarmantniji hotel na Menorci!

Na samom zapadnom dijelu Menorce, nalazi se Son Vell, najšarmantiji hotel na otoku koji smo nedavno otkrili. Kroz labirint suhozida približavate se vili iz 18. stoljeća od kamena, koja je okružena stablima maslina i smokava, hrastovima, palmama i raskošnim vrtovima. To je Son Vell, druga u nizu luksuznih nekretnina brenda Vestige. Vodimo vas na u ovaj veličanstven hotel!

Vestige je u vlasništvu obitelji Madera: muž i žena Victor i Maria te njihove četiri kćeri, koje su sve uključene u posao. Prva nekretnina Vestigea bila je Palacio de Figueras u Asturiji, u sjevernoj Španjolskoj, koja je unatrag dvije godine otvorena za ekskluzivni najam. Njihova je priča započela 2011. godine kad su kupili tu nekretninu kako bi je renovirali za obiteljski odmor. Međutim, taj im se proces toliko svidio da su o tome pronašli visoki entuzijazam – otkrivanje nekretnina od povijesnog i arhitektonskog značaja i osiguravanje njihove budućnosti. Trenutačno je u vlasništvu obitelji 25 takvih nekretnina, koje će u dogledno vrijeme biti renovirane i 12 njih će se otvoriti kao hoteli ili za privatni najam.

Hotel Son Vell ima 34 sobe, šest u glavnoj kući i 28 u pet zasebnih jednokratnih bungalova. Oni u kući itekako se razlikuju od bungalova., zbog neobičnog tlocrta i proporcija same stare zgrade. Uređenje interijera uz tekstil neutralnih tonova i drvene grede prekrasno nadopunjuju kamen i daju posebne akcente. Pogledi s gornjih katova su magični; možete vidjeti kilometrima u daljini, od krošnji drveća i vrtova, do polja i kamenite obale. Ovaj će vam hotel pružiti apsolutni mir i uživat ćete u nešto drugačijem doživljaju odmora.

 

U sklopu hotela nalaze se dva restorana, Vermell i Sa Clarissa, kao i tri bara, jedan u glavnoj kući i ostali pored dva bazena. Jednako tako, u sklopu hotela nalazi se i wellnessi spa centar. No, ono što će vam upotpuniti smještaj u ovom hotelu su brojne aktivnosti i izleti uz koje se možete približiti ljepotama otoka. Omogućen je privatni najam brodova i jahanje u zalasku sunca, obilasci džipovima predvođeni arheolozima i posjete tradicionalnim proizvođačima lokalnih proizvoda. Ipak, ako želite cijeli dan ostati u hotelu, Son Vell ima mnogo toga za ponuditi – samo vožnja biciklom oko imanja bit će jedinstven užitak ili primjerice, ispijanje zanimljivih pića uz veličanstven bazen bit će sve što vam treba za užitak.

Definitivno se radi o najljepšem hotelu koji smo vidjeli u posljednje vrijeme, stoga ako planirate put na Menorcu – svakako ne zaboravite istražiti još informacija o ovom hotelu na službenoj stranici!

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Vestige Son Vell 

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0