Vedrana Ilić i Ivona Bezmalinović

Okusi Dalekog istoka osvojili poznate Splićane

U restoranu Port 74 u marini hotela Le Méridien Lav u tijeku su dani azijske kuhinje u sklopu kojih možete doživjeti okuse dalekog istoka koje vrlo vješto priprema Mladen Jazidžija, sous chef restorana.

Da se ne morate nužno otisnuti na daleko putovanje kako biste uživali u gastronomiji Dalekog istoka sinoć su se uvjerili gosti restorana Port 74 koji su uz prezentaciju jela Jazidžije uživali u rapsodiji okusa fino balansiranih začina i svježih namirnica.

Ana i Lucija Zaninović

Splićanke i Splićani isprobali su razne vrste sushija kao što su Maki i Nigiri, ali i jela od različitih vrsta sirove ribe poznatija pod nazivom Sashimi. Oduševili su ih i Teriyaki chicken salad, Spicy salmon salad, tajlandski rezanci pripremljeni na razne načine, ali i zanimljivi deserti, kao što je japanski cheesecake.

Namirnice kojima Dalmacija obiluje, idealne su za spoj istoka i Mediterana. Naime, minimalizam u japanskoj kuhinji dopušta da esencija plodova mora zasja do kraja slično kao u dalmatinskim jelima gdje jednostavnost pripreme naglašava svježinu ulova. Istočnjački način pripreme hrane sljubljen s bogatstvom dalmatinskih plodova mora, stvara izvanredno iskustvo objedovanja, u kojem možete uživati sve do 6. ožujka.

Ines Nosić

Svakako posjetite restoran Port 74 u marini splitskog hotela Le Méridien Lav i dozvolite gastronomiji da vas nakratko odvede na daleko putovanje Azijom.

Barbara Kurtović
Vedrana Ilić, Mila Puljiz, Ines Nosić
Anamarija Asanović
Ivona Bezmalinović
Vedrana Ilić
Ines Nosić
Gabrijela Budimir
Domenica Žuvela

Prosper Filipović
Mladen Jazidžija

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Prosper Filipović

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0