Od jučer se uživo možete uvjeriti u ljepotu hrvatskog namještaja Metoda na Zagreb Design Weeku

Dizajnerski namještaj Metode izrađen od masivnog drveta, može se vidjeti na Zagreb Design Weeku od 26. rujna do 1. listopada, a održava se na Zagrebačkom velesajmu. Ova izložba stigla je s nedavne prezentacije u Parizu, a riječ je o kolekciji stolova, stolica, komoda i polica izrađenih poglavito od hrasta, rafinirane površinske obrade u nijansama od natura do živopisnih kolorita.

Nastupom na Zagreb Design Weeku, Metoda označava pripadnost domaćem dizajnerskom stvaralaštvu, naglašavajući važnost sinergije industrije i dizajna u svrhu kreiranja proizvoda veće konkurentnosti kroz veću dodanu vrijednost.  

Renomirani hrvatski produkt dizajneri – Neisako, Grupa, Numen/ForUse, Simon Morasi Piperčić, Regular Company i Mladen Orešić – dizajnirali su kolekciju Metode, udahnuvši originalan i inovativan duh mladom dizajn brendu. Iskustvo ovog projekta je eksperimentiranje najsuvremenijim tehnologijama od mehaničke odrade drva do savijanja masiva hrasta te osmišljavanje novih spojeva i alata u suradnji s drvnim inženjerima iz požeškog Spin Valisa koji stoji iza brenda, ali i korištenje vještina starijih majstora. Svaki od dizajnera posjeduje svoj karakterističan senzibilitet te snažan izričaj i upravo je to u kreiranju kolekcije podržano kao svojevrsno bogatstvo.

Stolice i stol Doma. Dizajn: Neisako

Proizvodi su se razvili kroz EU projekt Cekom Spin, odnosno kroz radionice gdje su dizajneri i drvni tehnolozi istraživali nove mogućnosti dizajna i proizvodnje namještaja od masivnog drveta. Pogledajte rezulat ove sinergije na Metodinoj izložbi u sklopu Zagreb Design Weeka, u hali 8 na Zagrebačkom velesajmu, od jučer pa sve do 1. listopada. Kako izgleda izložba otkrijte u nastavku.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Domagoj Kunić

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0