Metoda, hrvatski brend namještaja, predstavlja svoj dizajn od masivnog drveta u Parizu!

Domaći dizajn brend namještaja Metoda od 7. do 11. rujna nastupa u Parizu na prestižnom sajmu namještaja Maison & Objet. Ondje premijerno predstavlja svoju kolekciju kroz dva različita lica istih proizvoda, smještenih u kontrastne interijere. Ideja dizajna pariške prezentacije je prikazati transformativni karakter proizvoda od masivnog drveta i metala koji se postiže s različitim površinskim obradama – od prirodnih tonova drveta do raznolike palete boja.

Prezentacija Metode na sajmu Maison&Objet u Parizu 2023.

Posebnost pariškog nastupa Metode uvođenje je bisernog tona metalnih površina namještaja, kako bi se i metalni dio proizvoda uzdignuo na finoću površinske obrade hrasta. Interijerski koncept pariškog nastupa Metode prenosi taktilni doživljaj namještaja od punog drveta koji plemenito stari te u prostor unosi sklad i ugodu.  

Kolekcija Potka. Dizajn: Neisako

Dizajn štanda koji nosi temu “Racionalno & Iracionalno” potpisuje studio Neisako (Neven i Sanja Kovačić), a predstavlja kolekciju Metodinih stolova, stolica i komoda koje su dizajnirali iskusni domaći dizajneri: Grupa, Numen/ForUse, Simon Morasi Piperčić, Regular Company, Mladen Orešić te Neisako.

Dizajn štanda Metode na pariškom sajmu potpisuje studio Neisako

Kolekcija Metode odraz je visoko razvijenog požeškog Spin Valisa koji se unatrag 70 godina prometnuo u tehnološki naprednog proizvođača namještaja od hrasta i bukve, 100 posto energetski neovisnog. Donedavno usmjerenje na lohn poslove za strane brendove, nadogradio je svojim istraživačkim duhom, ulaganje u ljudske vještine, kružnu ekonomiju i dizajn, kako bi potaknuli proces transformiracije svojeg nasljeđa u nove vrijednosti. 

Stolica Woody Alien. Dizajn: NumenForUse

Zahvaljujući EU projektu CEKOM SPIN (Centar za razvoj inovativnog namještaja iz drveta) – ova slavonska tvrtka okrenula se prema kreiranju vlastitih inovativnih proizvoda u sinergiji s domaćim dizajnerima. Proizvodi su se razvili kroz niz radionica Cekom Spina putem kojih su dizajneri i drvni tehnolozi istraživali nove mogućnosti dizajna i proizvodnje namještaja od masivnog drveta. 

Komoda Dimensia. Dizajn: Mladen Orešić

Metoda se u prošloj i ovoj godini već uspješno predstavila na milanskom Tjednu dizajna u prostoru Superstudio Show u Zoni Tortona, sajmu namještaja Imm Cologne (Njemačka), a nakon pariškog Maison&Objet, prisustvat će i na drugim uvaženim europskim sajmovima do kraja 2023. godine.

Stolica Patrona. Dizajn: Grupa

U Hrvatskoj, odnosno Zagrebu, Metoda će nastupiti na Zagreb Design Weeku koji se održava na Zagrebačkom velesajmu od 26. rujna do 10. listopada. Podsjetimo se da je Metoda nagrađena posebnim priznanjem od strane Hrvatskog dizajnerskog društva, za vrijeme sudjelovanja na Izložbi hrvatskog dizajna 21/22 u kategoriji Cjeloviti projekt/proizvod. 

Komoda Elude. Dizajn: Simon Morasi Piperčić
Stol Transom. Dizajn: Simon Morasi Piperčić
Stolica Dimensia. Dizajn: Mladen Orešić
Stolovi Doma. Dizajn: Neisako
Stolice Doma. Dizajn: Neisako
Stolica Joi. Dizajn: Regular Company

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: PR

 

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0