Novom kampanjom Let’s do beautiful Douglas redefinira ljepotu!

U godini u kojoj obilježava 111. godina postojanja, nova Let’s Do Beautiful kampanja pokazuje ono za što se Douglas danas zalaže kao moderna i otvorena beauty kompanija koja potiče raznolikost i toleranciju. Odgovor na pitanje “Što je lijepo?” nije slika, već stav: Mi smo (jednako) lijepi, kao i naši postupci.

Tina Müller, izvršna direktorica Douglas grupacije, objašnjava: “Ova kampanja pokazuje stav i formulira tvrdnju: to je naše obećanje javnosti. Slavimo ljepotu u njezinoj raznolikosti – odmičemo se daleko od tradicionalnog jednodimenzionalnog koncepta vanjskog izgleda prema modernom, holističkom razumijevanju ljepote. Kampanja Let’s Do Beautiful također je apel da prepoznamo ljepotu ne samo u čovjekovom izgledu, već i u svemu onome što čini individualnost osobe – osobnost, stav, ponašanje i fizionomija”.

Što je zajedničko upečatljivom profilu 75-godišnjakinje, ponosnom držanju žene oboljele od raka kojoj je amputirana dojka i našminkanom muškarcu? Oni su dio Let’s Do Beautiful marketinške kampanje koja je uvod u potpuno novi smjer i komunikaciju brenda u Douglasu. Kampanja pokazuje više od prelijepih slika – ona je sredstvo koje promiče ljepotu raznolikosti te poziva na “lijepa djela s integritetom”. Ime kampanje govori sve i inicira radikalnu promjenu: prelazak s čisto vanjske definicije ljepote na cjelovito razumijevanje i djelovanje temeljeno na određenim vrijednostima. Kampanja se temelji na brojnim istraživanjima koja su pokazala da su vrijednosti, ponašanje i postupci najvažniji atributi prilikom opisivanja prekrasnih ljudi. Ova kampanja tako odražava svrhu tvrtke i novu stratešku orijentaciju Douglasa.

“Mijenjanje klišeja u industriji ljepote dio je načela na kojima počiva naša tvrtka. Međutim, ovaj put idemo korak dalje. Pozivamo na više ljubaznosti, empatije i tolerancije. Mijenjamo perspektivu i prebacujemo se s lijepog izgleda na lijepa djela jer je u konačnici to najvažnije”, izjavila je Susanne Cornelius, direktorica marketinga u Douglas grupaciji.

Kampanja je komunikativno “produženje” svrhe tvrtke i obećanje: Mi činimo lijepe stvari. Ovo obećanje Douglas sada pretvara u poziv javnosti da učini isto.

Adrijana Bokan, izvršna direktorica Douglasa u Hrvatskoj, izjavila je ovom prigodom: “Iznimno smo ponosni što smo dio ove kampanje koja će označiti prekretnicu u beauty industriji. Osim što kampanja promiče potpuno novo shvaćanje ljepote, ona nas potiče da budemo i bolji ljudi, stoga je cijeli tim u Hrvatskoj ozbiljno shvatio zadatak koji je pred nama, naročito zato što je danas važnije nego ikada biti human i činiti lijepe stvari. Trudimo se implementirati vrijednosti na kojima počiva kampanja u svakodnevni život i postupke jer vjerujemo u svrhu koju promičemo i želimo napraviti promjenu. Nadamo se da će važne poruke kampanje doprijeti i do kupaca na hrvatskom tržištu, a naročito do mlađih generacija koje su prečesto izložene pritisku okoline i čije se poimanje ljepote svodi isključivo na vanjski izgled. Ne smijemo nikada zaboraviti – nije važno jesmo li visoki ili niski, s plavim ili smeđim očima, svjetliji ili tamniji. Što radimo sa svojim životom i kako tretiramo druge je ono što nas čini lijepima i jedinstvenima”.

Na samom početku kampanje vizualno uočljiv TV spot emitirat će se u različitim formatima i putem različitih kanala, a bit će popraćen offline kampanjom s neočekivanim vizualima i naslovima koji potiču na razmišljanje kako bi se proširila ideja kampanje, odnosno pokazalo kako smo lijepi koliko su lijepa i naša djela.

Fotografije: PR

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0