Tesla Model 3 dugo je najavljivan kao auto koji će promijeniti standarde, a sada je napokon i predstavljen.

Najnoviji model oduševio je interijerom te činjenicom da nema uobičajenu ploču s instrumentima. Sve bitne informacije prikazane su na 15- inčnom monitoru koji funkcionira kao touchscreen.

“Sve što radimo mora biti predivno, ali mora biti i funkcionalno!”- Franz von Holzhausen, glavni dizajner Tesle

Holzhausen kaže i kako je Model 3 nešto manji auto tako da je bio veliki izazov učiniti da interijer djeluje što je veće moguće.

Model 3 nema tipki, kvaka ili mjernih instrumenata. Gotovo cijeli krov je napravljen od samo dva komada stakla, a sjedala se mogu sklopiti ili pomicati kako bi se upravljalo prostorom unutar auta.


Jedno punjenje baterije može trajati do 350 km, a Model 3 ima ubrzanje do 100 km/h u 5,6 sekundi.
Tesla Model 3 dostupan je u šest boja: crna, tamno srebrna metalik, duboko plava metalik, srebrna metalik, perla bijela i crvena. Cijena osnovnog modela u crnoj boji je 35 000 $, dok se za boju po izboru treba odvojiti i do 10 000 $ više.
Cijena premium modela s jačom baterijom koja može prijeći i do 500 km u jednom punjenju je 44 000$, a premium model ima i jači motor s ubrzanjem od 5,1 sekundi za 100 km/h.

Elon Musk kaže kako Tesla ima već oko 500 000 rezervacija za Model 3. Ako želite kupiti ovaj predivan a ne toliko skup automobil, potrebno je napraviti rezervaciju s akontacijom od 1000$. Iznimno je jednostavno pronaći račun na koji je potrebno napraviti uplatu na službenoj Facebook stranici, a svi dogovori oko detalja počinju tek kada vam se jave iz Tesle da su krenuli s izradom. Ako se predomislite do tog trenutka, možete odustati od kupnje i dobiti puni iznos akontacije na svoj račun. Ako se ipak odlučite na kupnju, pripremite se na rok čekanja od 12 do 18 mjeseci.