Novi Tesla Model 3: automobil budućnosti

Tesla Model 3 dugo je najavljivan kao auto koji će promijeniti standarde, a sada je napokon i predstavljen.

Najnoviji model oduševio je interijerom te činjenicom da nema uobičajenu ploču s instrumentima. Sve bitne informacije prikazane su na 15- inčnom monitoru koji funkcionira kao touchscreen.

“Sve što radimo mora biti predivno, ali mora biti i funkcionalno!”- Franz von Holzhausen, glavni dizajner Tesle

Holzhausen kaže i kako je Model 3 nešto manji auto tako da je bio veliki izazov učiniti da interijer djeluje što je veće moguće.

Model 3 nema tipki, kvaka ili mjernih instrumenata. Gotovo cijeli krov je napravljen od samo dva komada stakla, a sjedala se mogu sklopiti ili pomicati kako bi se upravljalo prostorom unutar auta.


Jedno punjenje baterije može trajati do 350 km, a Model 3 ima ubrzanje do 100 km/h u 5,6 sekundi.
Tesla Model 3 dostupan je u šest boja: crna, tamno srebrna metalik, duboko plava metalik, srebrna metalik, perla bijela i crvena. Cijena osnovnog modela u crnoj boji je 35 000 $, dok se za boju po izboru treba odvojiti i do 10 000 $ više.
Cijena premium modela s jačom baterijom koja može prijeći i do 500 km u jednom punjenju je 44 000$, a premium model ima i jači motor s ubrzanjem od 5,1 sekundi za 100 km/h.

Elon Musk kaže kako Tesla ima već oko 500 000 rezervacija za Model 3. Ako želite kupiti ovaj predivan a ne toliko skup automobil, potrebno je napraviti rezervaciju s akontacijom od 1000$. Iznimno je jednostavno pronaći račun na koji je potrebno napraviti uplatu na službenoj Facebook stranici, a svi dogovori oko detalja počinju tek kada vam se jave iz Tesle da su krenuli s izradom. Ako se predomislite do tog trenutka, možete odustati od kupnje i dobiti puni iznos akontacije na svoj račun. Ako se ipak odlučite na kupnju, pripremite se na rok čekanja od 12 do 18 mjeseci.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0