4.11.2017.,Zagreb,Donji Grad,Vinoteka Foto: Mirko Jankovic

Nova vinoteka u samom centru Zagreba

Strogi centar grada napokon je dobio mjesto za sve vinoljupce. MIVA galerija vina otvorila je svoju drugu vinoteku u Teslinoj ulici. U centru grada nedostajao je upravo jedan ovakav prostor – mjesto ugodno uređenog prostora i ambijenta, koje može parirati i najboljim svjetskim vinotekama. Ovdje možete naći zaista šarolik asortiman; od vina za svakodnevno uživanje do onog za posebne prigode.

Kada su otvarali svoj prvi dućan u Vukovarskoj ulici, vlasnici Gordan Mohor i Vlado Šušak imali su viziju i cilj – podići kulturu ispijanja vina i šampanjaca na jednu višu razinu, u čemu su nakon niza godina truda i rada, svakako i uspjeli. O tome najbolje govori ambijent i atmosfera u obje MIVA galerije vina, te najvažnije od svega, zadovoljni kupci i klijenti.

Danas, kultura ispijanja vina u Hrvatskoj svakim danom raste, ljudi se educiraju i vole kušati nove stvari, stoga je logičan slijed bilo otvaranje MIVA galerije vina na još jednoj lokaciji, ovaj put u samom središtu grada Zagreba, a poklopilo se da to bude upravo sada, u idealno predblagdansko vrijeme, kažu nam iz MIVA galerije vina.

Osim svih značajnijih hrvatskih vinara, MIVA galerija vina u ponudi ima i mnoga uvozna vina kao i najbolje svjetske šampanjce grupacije Moët Hennessy. A osim vina i šampanjaca, u prodaji su i žestoka pića, čaše Riedel, maslinova ulja,  čokolade, te razne druge delikatese.

Lokaciju za drugu MIVA galeriju vina, vlasnici su dugo tražili, uvjet je bio da to bude u pješačkoj zoni, gdje dosad nije bilo vinoteke. Teslina ulica bila je prvi izbor i čim se ukazala prilika vlasnici su je prihvatili, a kako su već imali viziju, vinoteka je relativno brzo uređena. Od samog ugovaranja prostora do otvorenja prošlo je manje od dva mjeseca. Ovdje se svakako treba spomenuti i na žalost nedavno preminuli arhitekt Kristijan Rendulić, koji je dizajnirao prvu vinoteku u Vukovarskoj ulici, a koja se smatra jednom od najljepših u Hrvatskoj.

Kod uređenja MIVA galerije vina u ulici Nikole Tesle, vodilo se mišlju da ona bude prepoznatljiva i slična prvoj, a to je odlično u djelo sprovela arhitektica Kora Demel Zadro.

 

Volite li i znate uživati u finom vinu, pjenušcima, šampanjcima i odabranim artiklima, ili ste u potrazi za idealnim poklonom, kako za svakidašnja slavlja, tako i za zaista posebne prigode, slobodno navratite upravo na ovu adresu, jer sigurno ćete naći upravo ono što tražite.

Foto: Mirko Janković

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0