Nakon iznimno uspješnih suradnji švedske kuće namještaja IKEA-e s adidasom, LEGO-om i Virgilom Ablohom, red je došao na NASA-u.

NASA-in Mars Desert Research Station u Utahu se udružuje s IKEA-om u novom projektu, odnosno pri izradi kolekcije koja će oplemeniti domove zaljubljenika u svemir. RUMTID kolekcija je podijeljena u četiri potprojekta koji će se fokusirati na vrijeme, male prostore, vodu i zrak.

Komadi koji će se moći kupiti u sklopu kolekcije su pročišćivač zraka, unutarnji terarij, inovativna rješenja za osvjetljenje te modularni sistem namještaja napravljen od drva i otpada a u obliku blokova.

“Želimo učiti iz ekstremnih scenarija i povezati ih natrag sa Zemljom, fokusirajući se na urbanizaciju i život u malom prostoru. U Tokiju postoji razmišljanje oko malog prostora koji omogućuje modularnost i mobilnost. Osjećali smo se stvarno inspirirani svim zanimljivim rješenjima u domovima ljudi i kapsulama hotela – posebno kada je u pitanju skladištenje.”- Siri Skillgate, dizajner za RUMTID kolekciju

IKEA x NASA kolekcija izlazit će u četiri navrata, s tim da je prvo predstavljanje gotovih proizvoda predviđeno tek 2020. godine.