Processed with VSCO with av8 preset

Nova kolekcija naočala IZIPIZI x Magritte kolekcija spaja umjetnost i čitanje

Francuski brend naočala IZIPIZI, novom kolekcijom odaje počast poznatom belgijskom slikaru Renéu Magritteu povodom njegove 125. godišnjice rođenja. Najslavniji belgijski umjetnik 20. stoljeća, poznat je po neobičnim konfrontacijama poznatih objekata ili događaja, a smještajući predmete u neuobičajene okolnosti, dao im je smisao koja djeluje iznenađujuće. Majstora enigme proslavile su slike zamišljene kao zagonetke ili metafore.

Ova limitirana kolekcija naočala za čitanje posveta je poeziji, humoru i radoznalosti, u kojoj su naglašene paralele između stvarnosti i naših mentalnih slika, a njihov dizajn isprepliće vidljivo i nevidljivo s prigušenom elegancijom – baš kao što je to činio i umjetnik.

Priliku za isprobati novu IZIPIZI x Magritte kolekciju za čitanje dobila je spisateljica i kolumnistica, ali i velika ljubiteljica čitanja Milana Vlaović Kovaček, dok je Hrvatski državni arhiv, nekadašnja Nacionalna i sveučilišna knjižnica i jedna od najljepših secesijskih zgrada na ovim prostorima, bila idealna kulisa za isprobavanje nove kolekcije.

Naočale za čitanje iz limitirane kolekcije IZIPIZI x Magritte dolaze u ikoničnom #D modelu i to u tri boje. Black Hat, crne naočale za čitanje, oda su slikarovom zaštitnom znaku – legendarnom šeširu za kuglanje, a zlatni detalji i slikarov potpis na ručkama i okviru čine dizajn ovih naočala iznimno profinjenim. Baš kao što Magritte svojim slikama skreće pažnju, upravo tako je upečatljiv i model Dark Wood, možda i najhrabriji IZIPIZI model naočala do sad. Prozirne leće i kristalni okviri, kao i ručke napravljene s efektom tamnog drveta, skrenut će pažnju na lice svakog tko ih nosi, a posveta crvenim zavjesama kao čestim motivom na Magritteovim slikama inspiracija su za Heavy Red.

Okvir naočala iz IZIPIZI X Magritte kolekcije napravljen je od 45 posto biomaterijala (ricinusovo ulje) što ih čini planet-friendly naočalama. Sve novosti vezane uz ovaj brend možete pratiti na službenim Facebook i Instagram stranicama.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: John Pavlish

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0