Kolekcija ERDEM x H&M od sutra je napokon dostupna i u Hrvatskoj. O njezinom se lansiranju dugo priča, a mnoge je Hrvatice već mjesecima s nestrpljenjem očekuju. Od 2. studenoga dostupna je online, ali i u zagrebačkom Centru Cvjetni. Prije dva dana predstavljena je u kultnoj kavani Corso, gdje je sinoć održan i ekskluzivan preshopping.


Uz nesvakidašnji i bajkovit interijer te opuštenu glazbu, 200 uzvanika iz društvenog života uživalo je u modnim komadima koji su već sada dobili status nećeg mnogo većeg od samo još jedne modne kolekcije. Erdem vjeruje u snagu ljepote, istraživanje povijesnih referenci te unošenje osobnih iskustava i priča u svaki odjevni predmet koji izrađuje. Dizajner se za kolekciju ERDEM x H&M ponovno vraća i reinterpretira dizajnerska rješenja i teme iz nekih od svojih najuspješnijih kolekcija, poigravajući se uzorcima, materijalima i istančanim umijećem po kojima je poznat.

Ovaj jedinstveni shopping u čarobnom interijeru koji je u vječno proljeće transformirao akademski slikar i cvjećar, okupio je brojna poznata lica među kojima su bili Ljupka Gojić Mikić, Nevena Rendeli, Kristina Bradač, Mirjana Mikulec, Marija Borić, Tamara Garbajs, Barbara Kolar, Isabela Rakonić, Iva Šarić Leko, Ana Maras Harmander, Jasmina Bagarić te brojni drugi.

Erdem je za H&M, uz kolekciju za žene, po prvi puta ikada dizajnirao i kolekciju za muškarce, koja će sigurno s lakoćom i jači spol lako namamiti u H&M-ove trgovine.

U nastavku donosimo komade koje je naša Rita Rumora odabrala iz nove kolekcije.