Norma Kamali haljina – klasik koji ne izlazi iz mode

Sezona vjenčanja stavila je u fokus svečane haljine, a s obzirom na količinu slavlja i svečanih evenata koji se u posljednje vrijeme odvijaju, jasno je da je potražnja za klasičnim, ali i nosivim komadima ogromna. Tražimo haljine u kojima ćemo biti prikladni odjeveni za vjenčanje, ali koje ćemo moći i reciklirati u nekoj drugoj prilici, a upravo je takva hit haljina američke dizajnerice Norme Kamali.

Sarah Jessica Parker nosi Norma Kamali Diana haljinu

Nakon što je haljinu odjenula Sarah Jessica Parker u ulozi Carrie u novom poglavlju kultne serije “Seks i grad” pod nazivom “I tek tako…” popularnost joj je nevjerojatno narasla, a mnogi ne znaju da nije riječ o novom modelu, već onom kojeg je dizajnerica po prvi put kreirala u sedamdesetim godinama prošlog stoljeća.

Haljina Diana dokaz je da dobar dizajn ne može zastarjeti jer je jednako popularna bila u sedamdesetima, kao i u 80-im i 90-im godinama prošlog stoljeća, a nakon kratke pauze u proizvodnji na početku milenija, haljina je u posljednjih pet godina jedan od najtraženijih modela za vjenčanja.

Midi model na jedno rame ističe se naborima duž čitave haljine, a silueti pridonosi i skriveni body ispod haljine kojeg je dizajnerica dodala u 80-ima. Kako su se vremena mijenjala i modna je industrija napredovala, tako su se u kreiranju ove haljine koristili sve kvalitetniji i dugovječniji materijali, a današnja kombinacija poliestera i spandexa skriva sve nepravilnosti i čini čuda za figuru.

NKAM-WD184_V1NKAM-WD208_V1NKAM-WD219_V1NKAM-WD221_V1NKAM-WD222_V1NKAM-WD238_V1NKAM-WD265_V1NKAM-WD226_V1NKAM-WD231_V1NKAM-WD209_V1NKAM-WD284_V1NKAM-WD288_V1NKAM-WD297_V1NKAM-WD303_V1NKAM-WD323_V1NKAM-WD330_V1NKAM-WD336_V1NKAM-WD337_V1NKAM-WD345_V1NKAM-WD349_V1NKAM-WD360_V1

Kamali je otkrila kako je bila inspirirana grčkim i rimskim haljama, što čini ovaj model pravim klasikom koji ikad ne izlazi iz mode. Haljina je izdržala test vremena već gotovo 50 godina, a trenutačno je dostupna u 30-ak različitih nijansi, od zemljanih tonova preko pastelnih nijansi i jarkih boja.

Ovo je jedan od onih vječnih komada, čiju kupnju neće požaliti, a cijena ove haljine iznosi oko 1500 kuna, ali neke boje trenutačno možete pronaći i na sniženju. Mi smo bogat izbor, u čak 22 nijanse, pronašli u ponudi e-commerce brenda Revolve.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Revolve, Instagram, HBO, Net-a-Porter, BHLDN

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0