Tara Grbčić 22.03.2024.

Noel Bread & Deli predstavio proljetne novitete među kojima se izdvaja pinca kao glavna zvijezda

Popularna zagrebačka pekarnica osmislila je nekoliko slanih i slatkih pastry proizvoda s kojima snažno ulazi u novu sezonu

Ovog tjedna i službeno je započelo proljeće, godišnje doba kojem se svi veselimo jer nam donosi lijepo vrijeme, bujanje prirode i povratak omiljenih aktivnosti na otvorenom. Dolazak proljeća podrazumijeva i osvježenje ponude u poznatoj zagrebačkoj craft pekarni Noel Bread & Deli, koja nam donosi nekoliko novih prefinih slanih i slatkih poslastica.

S obzirom na to kako se bliži Uskrs, a s njime i planiranje svečanog blagdanskog jelovnika, glavna zvijezda među proljetnim novitetima je pinca ili sirnica, odnosno tradicionalni uskršnji kruh. Tajna pince s Noel B&D potpisom je u homemade džemu od naranče kao i u prirodnom kvascu. Nakon zamijesa i oblikovanja ostaje na hladnoj fermentaciji preko noći, a bitno je još istaknuti kako je dodatno  obogaćena rumom, vanilijom i maslacem.

Uz pincu, tu su još i sočna babka i klasična makovnjača, deserti koji će na najbolji mogući način upotpuniti blagdanski stol. Pinca je u prodaji od 20. ožujka, a postoji mogućnost izvršenja pred rezervacije, uz plaćanje isključivo na Noel Bread & Deli prodajnim lokacijama.

Desert koji osvaja na prvi pogled, a potom i okus, nedvojbeno je lemon pound cake, s kremom od yuzua i bijele čokolade, džemom od crvenog ribizla i mentom. Savršen slatki zalogaj za prve proljetne dane, i taman sladak te nevjerojatno sočan i mekan, ovaj kolač pravo je utjelovljenje pojma umami.

Kroasan u toploj sezoni dolazi u slanoj verziji, s kvalitetnom šunkom, sirom i namazom s hrenom. Izuzetno lagan, a opet zasitan, bit će idealan odabir za proljetni ručak na klupici u parku, s pogledom na zelenilo.  Na prvi pogled jednostavan, kroasan je kompleksan proizvod, jer izvana mora biti hrskav, a iznutra sočan i savršeno prozračan, stoga su dugo radili na njegovoj recepturi, kako bi bio poput najfinijeg kroasana kojeg možete pojesti u Francuskoj. Prilikom izrade koriste visoko kvalitetan maslac iz Francuske, s čak 86 posto masnoće, što mu daje onaj poseban okus.

Slani zalogaji uključuju čak dva nova sendviča, među kojima će svatko naći svog favorita. Za vegetarijance i ljubitelje zdravog načina života tu je sendvič s hummusom, koji se sastoji od šnite aromatičnog raženog kruha, s bogatim namazom od slanutka, upotpunjen pickled mrkvom i krastavcima, uz mini spicy kick, dok će oni skloniji mesu izabrati foccaciju sa vrhunskom toskanskom salamom, sirom i namazom.

Sve navedene proizvode možete pronaći na zagrebačkim prodajnim lokacijama Popa Dukljanina 1 i Masarykova 23, kao i na Woltu.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Danko Šimunović