Nikola Cooks za MagMe – Hrana kao začin života
On živi u tri različite zemlje na dva različita kontinenta, a kuha gdje god stigne! On je Nikola Cooks, cooking vloger koji svojim receptima oduševljava fanove na Youtubeu, Facebooku i Instagramu.
Njime smo oduševljeni i mi i zato smo odlučili s vama dijeliti neke od njegovih odličnih recepata.
Kako i sam kaže – hrana i putovanja začini su koji pojačavaju okus života. Neopterećen kompliciranim receptima maksimalno se trudi svojim pratiteljima predstaviti jednostavna jela koja se mogu pripremiti s jednostavnim namirnicama, ali nerijetko ubaci dozu egzotike u obliku nekog zanimljivog priloga ili začina.
Njegov kulinarski put obilježen je stalnim putovanjima između Sjedinjenih Država, Češke i Hrvatske, a već sam spomen tih država ukazuje na kombinaciju različitih kuhinja. Iz svake izvlači ono najbolje, tako da se u njegovoj kuhinji mogu pronaći razni recepti- od toga kako pripremiti svoj sladoled ili tortu, preko steaka s mozzarelom i pršutom do zdravih salata i povrća na 100 načina.
Posebno za MagMe, Nikola Cooks je pripremio salatu od prokulica, jaja, badema i maslinovog ulja s parmezanom. Jednostavan a zdrav obrok, nastao pod utjecajem američke light kuhinje ruši sve predrasude o tome kako je u Americi teško doći do zdravog obroka.
Recept:
– 25 dag mini prokulica
– 2-3 jaja
– Maslinovo ulje s bijelim tartufom
– 10 dag oljuštenih badema
Mini prokulice potrebno je prokuhati u slanoj vodi dok skroz ne omekšaju. Jaja se skuhaju na tvrdo i prerežu na četvrtine. U zasebnoj posudi prokulice preliti maslinovim uljem s bijelim tartufom (može i obično, ali tartuf u ulju daje posebnu punoću okusu). Dodati papar po želji i prstohvat soli te sve dobro promiješati. Na kraju sve posipati nasjeckanim bademima. Dobar tek!