Nika Turković ljetuje u Istri, a ovo su njezina must visit mjesta

I dok na Instagramu uživamo u morskim fotografijama većinom sa srednjeg i južnog Jadrana, glazbenica Nika Turković za odmor je, kao i svake godine, odabrala Istru, predivnu turističku destinaciju s odličnom gastronomskom ponudom i prirodnim ljepotama koja zaslužuje i više pažnje nego što joj pridajemo. Turković nam je otkrila kako cijeli život ljetuje na samom jugu Istre, točnije u Premanturi, a s obzirom na iskustvo koje ima, zamolili smo je da nam otkrijte mjesta koja ne smijete propustiti ako se nađete u tom dijelu Hrvatske. Iako su Rovinj, Poreč i Pula razvikane destinacije koje nude sve za savršen odmor, dopustite da vas osvoji i ovaj djelić Istre i njegovi skriveni dragulji!
Safari Bar, Rt Kamenjak
Kako u Premanturi ljetujem od rođenja, za mene ne postoji ljepše mjesto za kupanje od rta Kamenjaka. Doduše, posljednjih je godina to baš jako velika turistička destinacija, pa više nije toliki “gušt”, ali svakako bih preporučila posjet samom rtu, kao i kultni Safari bar u kojem je najfinija sangrija s najljepšim pogledom na more, a i lignje na žaru su uvijek friške.
Restoran FraKat
Moj omiljeni restoran u Premanturi, u kojem se jede najfinija riba, školjke, pašta sa škampima na buzaru, brudet s palentom i još puno, puno toga. Sve je uvijek svježe, uvijek domaće, cijela obitelj radi u restoranu i meni je to jedno od omiljenih mjesta u životu. Topla preporuka svima koji vole morsku kuhinju.
Restoran Toklarija, Sovinjsko polje
Ovo je jedno mjesto za koje ne zna gotovo nitko koga poznajem, ali evo, otkrit ću vam sve njegove čari. Naime, Sovinjsko polje je malo selo u unutrašnjosti Istre po kojem jednostavno treba prošetati između ostalog. No, njegov dragulj je restoran Toklarija, izgrađen na staroj uljari, koji vodi Nevio Sirotić sa svojom obitelji. Restoran slaže jela isključivo od namirnica koje su s njihovog imanja unutar restorana i koje su karakteristične za unutrašnjost Istre. Prednjači najfinija tjestenina i maneštra s bobići, a s obzirom da je restoran slow-food, malo je teže dobiti rezervaciju i obavezno za to iskustvo valja izdvojiti jedan cijeli dan.
Staza sedam slapova, Buzet
Nisam od planinarenja, ali Staza sedam slapova mi je bio jedan od najljepših izleta koje sam doživjela. Staza se nalazi u Buzetu, a kroz kružnu šetnjicu, prolazite kroz sve slapove rijeke Mirne. Krajolik je prekrasan, ponesite si sve za piknik, a i našim psima je bilo jako zabavno. Definitivno jedno od ljepših iskustava, pogotovo za one aktivne.
Restoran Batelina, Banjole
Poznati restoran Davida Skoke sam ga otkrila prije koju godinu kad sam išla s curama na večeru. Čule smo super recenzije i restoran nije razočarao. Meni je jako morski, ali nekako to najviše i jedem kad sam na moru, rade odličan carpaccio, školjke na sve načine i preporučam da uzmete sva predjela i skombinirate međusobno jer tako uspijete sve probati i eventualno ponoviti. Meni pun pogodak.
* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.
Fotografije: Privatna arhiva, Instagram, Facebook
Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0