Niche parfumerija Top na novoj adresi! Zavirite u predivno uređen interijer…

Ako ste ikada bili u potrazi za savršenim parfemom, bilo za sebe, bilo za bilo za dragu osobu, znate da taj zadatak nije nimalo lagan. Kažu da je parfem je poput osobne iskaznice duha. On iznad svega opisuje duh osobe koja ga nosi, a ako itko zna “uloviti” taj duh, onda je to Borut Mihalić, jedan od najvećih parfemskih stručnjaka i vlasnik TOP parfumerija.

Borutove sugestije, savjeti ali i vrlo duhoviti komentari, ono su što odabir parfema u TOP parfumeriji čini nezaboravnim iskustvom. Njegova strast, ljubav i znanje dokaz su da je parfem, između ostalog, najnosiviji oblik inteligencije. TOP parfumeriju sada možete pronaći i na novoj lokaciji, na adresi Kaptol 4, prekoputa zagrebačke katedrale.

“Ideja poslovnog prostora u kaptolskoj kuriji iz 1627. osobno mi je bila na početku potpuno nestvarna. Lokacija me je vrlo brzo osvojila. Rijetko kada lokacija u centru grada, daje veliku privatnost, kao ova. Ispred nas vreva koja pokreće Dolac, a iza naših vrata spokoj i mir koji fokusira klijenticu/klijenta na naše proizvode. Moja želja bila je da se ‘genus loci’ očuva što je više moguće uz suvremeno unutrašnje uređenje prostora, koje ima naklon prema prošlosti i dugoj povijesti te kurije. Također želio sam da prostor bude donekle asketski suzdržan, prostor u kojem će jedinstveni proizvodi sami pričati priču, ako je želite ‘čuti’, naravno”, izjavio je vlasnik niche parfumerije.

S novim prostorom ponuda je više nego udvostručena, naime, brendovi koje možete pronaći na Kaptolu nisu isti kao i u Tomićevoj, što nas dovodi do podatka da je u jednom gradu dostupno gotovo osamdeset, mahom nišnih brendova. Uređenje TOP parfumerije na Kaptolu potpisuje zagrebački arhitektonski studio BIRO, a invertirani doživljaj prostornosti potvrdio je inicijalnu zamisao uređenja novog prostora parfumerije vođenu idejom kreiranja svojevrsnog “kabineta čuda”, enigmatičkog ambijenta kao okosnicom istraživanja bogate riznice niche brendova.

Osnovni elementi uređenja svode se na dva jaka akcenta – prvi, kontinuirani slijed parapetnog formata objedinjuje skladišni prostor, zidnu oblogu, mjesto odmora te istak u svrhu elementa blagajne. Drugi akcent, izložbena polica lagane konstrukcije podređuju se geometriji pripadajuće niše koketirajući svojom formom sa zatečenim detaljima. Izlaganje i testiranje asortimana fokusirano je na četiri navedene police čineći ih okosnicom zbivanja i druženja.

Aspekt odabira materijala i tonaliteta bazira se na prirodnim, suptilnim smjernicama poput drvene ovojnice, toniranja zidne plohe betonskim premazom, terrazzo poda ili, pak, detalja ispuna od vunenog tepiha stavljajući sav naglasak i pažnju na metalne police zlatnoga tona sa stalnim postavom pripadajućeg asortimana.

A uređenju prostora parfumerije kompletiraju dva rada modne dizajnerice Nataše Mihaljčišin – kukičani elementi zlatnih niti ornamentno nadopunjuju volumen blagajne, kao što se i formira pletena pregrada između javnog i privatnog prostora trgovine. Ovakav interijer rezultat je zajedničkog rada arhitekata Saše Košute, Marija Kralja, Dore Lončarić i Marija Peke.

Plinije je rekao da je u svakoj bočici parfema sadržan cijeli svijet, a mi bismo dodali da je nova TOP parfumerija na Kaptolu 4, svijet za sebe.

Fotografije: Andrija Zelmanović

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0