Nedostaju vam kultura i putovanja? Sutra možete u virtualni posjet pariškom Louvreu uz vodiča

Kao veliki obožavatelji putovanja, jedva čekamo da se zdravstvena situacija u svijetu stabilizira te da ponovno možemo početi istraživati druge gradove, kulture i umjetnost. Prilikom svakog posjeta nekom novom gradu obavezno istražujemo i ponudu muzeja, a pariški Louvre svakako je jedan od must visit muzeja na svijetu. Ovog petka, 8. siječnja, imate ga priliku posjetiti virtualno, i to uz stručno vodstvo!

Putem Facebook eventa na koji se možete prijaviti te kupnjom ulaznice za virutalni posjet imate priliku vidjeti djela nekih od najcjenjenijih svjetskih umjetnika, a pri tome naučiti i puno o najpoznatijem muzeju na svijetu. Louvre je nastao kao utvrda u ranom Srednjem vijeku, a jedan od najposjećenijih svjetskih muzeja i institucija umjetničkog svijeta od 1190. godine vezan je uz francusko plemstvo koje ga koristi kao dvorac. Nakon što je kralj Luj XIV dvor preselio u bajkoviti Versailles, nešto prije 1700., rođena je ideja o muzeju smještenom u palači. Tijekom virtualnog posjeta bit će moguće istraživanje brojnih kutaka Louvrea, saznat će se brojne informacije o nastanku trenutačne kolekcije, brojne kontroverze, kao i imena monarha koji su sudjelovali u razvoju ovog muzeja.

Nakon povijesnog dijela, tura će se posvetiti umjetničkim djelima, odnosno slikama na platnu i skulpturama koje se kriju unutar zidova ove institucije. Stručno vodstvo tumačit će nastanak i interpretaciju pojedinih svjetski poznatih umjetnina, kao i onih manje poznatih. Tura će završiti diskusijom o slavnom portretu Mona Lisa, talijanskog renesansnog umjetnika Leonarda da Vincija. O povijesti portreta, analizi i važnosti za svijet umjetnosti možete čuti tako da kliknete “Attending” na Facebook eventu, kako ga ne bi propustili – svima koji se prijave i kupe ulaznice organizatori će poslati Zoom link za turu 30 minuta prije početka, na mail kojim ste se registrirali. Cijena ulaznice za ovo jedinstveno iskustvo iznosi 22 dolara.

Fotografije: Eventbrite

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0