Našli smo zamjenu za retinol u proizvodima hrvatskog brenda

Bakuchiol je zadnjih godina postao bitan sastojak u industriji organske kozmetike. Prirodna je alternativa retinoidima, pa tako i retinolu, odnosno derivatima vitamina A koji potiču obnovu stanica kože i proizvodnju kolagena, smanjuju bore i hiperpigmentacijske mrlje te pomažu u održavanju svježeg, mladolikog izgleda kože. Biljni bakuchiol omogućuje koži sve navedeno, ali je prema njoj nježan i ne izaziva iritacije. Može se koristiti i tijekom izlaganja suncu jer dokazano umanjuje osjetljivost kože na UV zračenje te ga je preporučljivo koristiti za vrijeme boravka na suncu, naravno uz obvezni SPF.

Visoka koncentracija u uchka proizvodima

Bakuchiol se dobiva iz sjemena biljke Psoralea corylifolia, sjemena ljeskolikskog djeteljnjaka, biljke koja se stoljećima koristi u ayurvedi i istočnjačkoj medicini. Moćni bakuchiol je odnedavno formuliran u kozmetičke anti-age proizvode, a visoka koncentracija nalazi se u premium uchka proizvodima. “uchka kozmetika je organska i vrhunski efikasna, a prije svega nježna za kožu te uključuje samo dermatološki ispitane sastavnice koje nisu agresivne niti uzrokuju iritacije. Tu se idealno uklapa bakuchiol koji, za razliku od retinola, neće isušiti i nadražiti kožu te je pogodan za sve tipove kože: od osjetljive i suhe do masne, mješovite ili normalne – istaknula je Ivana Šimatović, direktorica Mediterre Herbal, tvrtke koja stoji iza uchka branda.

Bakuchiol za sva godišnja doba

Korištenje retinoida u kozmetici pojačava fotoosjetljivost kože, a sunce može i deaktivirati njihovo djelovanje što takvu kozmetiku čini neprikladnom za korištenje tijekom izlaganja suncu. Također, kombiniranje retinoida i drugih aktivnih sastojaka može ozbiljno pojačati osjetljivost kože pa čak i uzrokovati dermatitis, dok kod bakuchiola opet nema tih problema. “Uključivanjem bakuchiola u uchka kreme osigurali smo učinkovitu anti-ageing njegu koju mogu koristiti i osobe s iznimno osjetljivom kožom pa i oni koji imaju problema s rozacejom ili dermatitisom. uchka kozmetika ispunjava sve zahtjeve cjelodnevne anti-ageing njege za sva godišnja doba”.

Biljni bakuchiol može se pronaći u Meta-Light Cream – hidratantnoj kremi za lice namijenjenoj za kožu koja pokazuje prve znakove starenja; u Rich Cream namijenjenoj za zrelu kožu gdje se nalazi u visokoj koncentraciji od 1% što ovu kremu čini emulzijom sa snagom seruma te u Eye Cream za njegu nježnog okoloočnog područja, a koja je namijenjena svim tipovima kože – posebno suhoj i dehidriranoj.

Pored bakuchiola, esenciju uchka kozmetike čine ručno pripravljeni ekstrakti samoniklog ljekovitog divljeg bilja koje se ubire na najčišćim lokacijama netaknute istarske prirode i to posebnom metodom wildpickinga – zbog čega su proizvodi iznimno bogati efikasnim aktivnim sastojcima blagotvornog djelovanja na kožu.

Više o učincima uchka proizvoda na kožu

Meta-Light Cream je prvi izbor za prevencije starenja kože i odlaganje efekata starenja. Iznimno nježne i lagane teksture, snažnog djelovanja, lako se razmazuje i upija u kožu ostavljajući je hidriranom, obnovljenom te blistavom. Ultimativni saveznik u očuvanju prirodne ljepote i mladolikog izgleda.

Rich Cream je krema baršunaste teksture, lagano se razmazuje, brzo upija te obnavlja prirodnu  blistavost kože. Obilje anti-ageing sastojaka iz navedenih sastavnica ove kreme za zrelu kožu lica, sinergijski postižu izvanredne učinke za mladolik izgled i zdravlje tena.

Eye Cream okoloočna krema svilenkaste i brzo upijajuće teksture obnavlja i poboljšava strukturu nježne kože oko očiju te zaglađuje bore i podočnjake. Formula koja podržava regeneraciju i očuvanje mladolikog sjaja okoloočnog područja.

Više o brandu uchka

uchka kozmetika primjer je suradnje čovjeka i prirode u kojem se kroz kontrolirane eko procese stvara unikatni autohtoni prirodni proizvod – esencija prirode koja otkriva Učku, Ćićariju, Rt Kamenjak. Kozmetička kuća Mediterra Herbal proizvodi uchku i kroz nju svojim korisnicima nudi jedinstvene kozmetičke preparate namijenjene svima koji drže do zdravlja i dobrog izgleda. Kroz holistički pristup i specifična utemeljena znanja, tradicije i vještine nudi zaokruženi ciklus proizvoda i iskustava namijenjenih povećanju kvalitete života, svjesni da su svi izvori ljepote duha i tijela u prirodi oko nas. U svojim postupcima wildpickinga posebnu brigu vodi o očuvanju fonda bioraznolikosti kroz postupke ritualnog i selektivnog ubiranja divljih darova prirode. Ta se jedinstvena značajka ističe sloganom „Istrian Wild Cru“.

Fotografije: PR, Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0