Napokon otvoren Soho House i u Parizu! Evo kako izgleda…

Iako je otvorenje bilo planiralo za prošlu godinu, nekoliko dana prije Tjedna mode koji još uvijek traje u Parizu, napokon je otvoren Soho House Paris – 31. adresa luksuznog hotela dostupnog samo članovima kluba. Pariški Soho House smješten je u Pigalleu, četvrti u kojoj se nalazi slavni kabare Moulin Rouge, između 9. i 18. arondismana, a smješten je u zgradu iz 19. stoljeća koja je nekoć bila obiteljski dom francuskog pjesnika Jeana Cocteaua.

 

Uređenje je insprirano poviješću zgrade pa je interijer mješavina tradicionalnog francuskog dizajna sa suvremenim art deco detaljima. Umjetnička kolekcija koja krasi zidove sastoji se od djela Natsuko Uchino, Mel O’Callaghan i Emmanuel Van der Meulena, a u kući su, osim 36 spavaćih soba, članovima dostupni teretana, zimski vrt, dvorište, bazen te kabare sobe sa zidovima od crvenog baršuna u kojima se mogu održavati eventi. Klupski bar uređen je s baršunstim namještajem u chic, francuskom stilu, a zimski vrt ima pogled na dvorište te se u njemu nalaze bazen i terasa s ležaljkama. Među klupskim prostorima je i cosy knjižnica koja ima izlaz na dvorište. U Soho Houseu se nalazi i restoran koji poslužuje specijalitete francuske kuhinje.

Što se soba i stanova tiče dostupno je nekoliko vrsta smještaja na tri kata kuće, a uređeni su u različitim stilovima koji se kreću od tradicionalnog pariškog stila pa sve do interijera inspiriranih seoskim kućama u Provansi.  Najmanja soba – Tiny prostire se na 13 kvadratnih metara i ima spavaću sobu i en-suite kupaonicu, soba Cosy ima tri kvadrata više i king-size krevet, dok je soba Small opremljena sa super king-size krevetom.

Soba Medium prostire se na 37 kvadratnih metara, a osim spavaće sobe i kupaonice opremeljene tušem, u sobi se nalazi i kada, dok je Medium Plus za nekoliko kvadrata veća. Na tavanu se nalaze tri vrste manjih soba, dok je stan Big opremljen spavaćom sobom s kadom, en-suite kupaonicom te lounge dijelom i prostorom za rad.

Najveći smještajni kapaciteti su Boudoir sobe veličine od 60 do gotovo 90 kvadrata, u kojima je luksuz doveden do maksimuma. No, sve ovo, dostupno je samo članovima Soho Housea, kluba koji je započeo kao samo jedna kuća u Londonu 1995. godine. Sada imaju kuće diljem svijeta, svaku sa svojim članstvom i identiteom te okupljaju kreativce iz brojnih industrija.

Moguće je podnijeti prijavu za članstvo u Soho Houseu – ako odaberete pravo korištenja svih kuća, članstvo godišnje iznosi 2200 eura, a ako želite koristiti samo Soho House u Parizu, onda ćete morati izdvojiti 1800 eura godišnje. Odnedavno je dostupna i opcija Soho Friends koja omogućava da odsjedate u sobama, iako vam sve klupske prostorije nisu dostupne.

Fotografije: Soho House / Mark Seelen

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0