Najzanimljivije serije iz 2016. godine

Godinu koju uskoro privodimo kraju obilježio velik broj novih i odličnih serija, a MagMe donosi 5 najzanimljivijih.

1. Westworld

Fantastičan Sci-Fi vestern iz HBO produkcije osvojio nas je ove jeseni. Iako prva sezona još nije gotova, serija je među kritikom već prozvana novom Igrom Prijestolja zahvaljujući vrhunskoj produkciji, visokom budžetu i ogromnoj popularnosti koju je u kratkom roku dostigla. HBO je nakon mjesec dana prikazivanja najavio snimanje druge sezone.

Radnja serije vrti se oko kaubojskog tematskog parka u kojem su “domaćini” avatari u ljudskom obliku. U park dolaze uglavnom bogati ljudi kako bi pobjegli od stvarnog svijeta i ostvarili sve svoje fantazije, a iza scene parkom upravljaju znanstvenici koji smišljaju scenarije i upravljaju domaćinima. Glavnu ulogu kreatora parka igra Anthony Hopkins koji je u ovoj seriji još jednom pokazao vrhunsko glumačko dostignuće.

Zbog kompleksnosti priče, zanimljivih likova i priča te činjenice da su za scenarij zaslužni Jonathan Nolan i Lisa Joy ,Westworld je definitivno serija koju morate pogledati.

2. Stranger Things

Netflixova serija Stranger Things svakako je bila najveći hit ovog ljeta. Serija kombinira elemente Stevena Spielberga, Stephena Kinga i Johna Carpentera, a veliki uspjeh potvrđuje i činjenica da tvorci serije Matt i Ross Duffer već rade na drugoj sezoni. U ovoj znanstveno- fantastičnoj seriji radnja prati dva zapleta u malom gradiću u Americi početkom osamdesetih- nestanak dječaka Willa Byersa i istovremeno pojavljivanje misteriozne djevojčice 11.

Serija je pristupačna širokoj publici, neke će vratiti u vremena kada su djetinjstva bila bezbrižnija, odjeća zabavna a frizure smiješne, možda natjerati na gledanje svijeta kroz dječje oči ili fascinirati SF pozadina priče. U svakom slučaju, serija će vas zabaviti i zalijepiti za ekran.

https://www.youtube.com/watch?v=XWxyRG_tckY

3. 11.22.63

11.22.63 je mini-serija bazirana na romanu Stephena Kinga, koju kao izvršni producenti uz Kinga potpisuju J.J. Abrams, Bryan Burk, James Franco i Bridget Carpenter. Neobičan naziv predstavlja datum atentata na J.F. Kennedya- 22.studeni 1963. godine. Glavni lik kojeg tumači James Franco vraća se u prošlost kako bi spriječio atentat na američkog predsjednika, te vrijeme do atentata provodi istražujući ubojicu Lee Harvey Oswalda.

Radnja cijelo vrijeme drži napetost na zavidnoj razini, a James Franco je počeo glumiti, tako da se serija zaista isplati pogledati.

https://www.youtube.com/watch?v=NXUx__qQGew

4. American Crime Story: People vs. O.J. Simpson

American Crime Story: People vs. O.J. Simpson prikazuje suđenje poznatom sportašu O.J. Simpsonu za ubojstvo supruge Nicole i konobara Ronalda Goldmana koje se desilo 1994. godine. Osim već poznatih detalja o slučaju, serija prati priču iz perspektive odvjetnika, dogovore daleko od očiju javnosti, te se dotiče i teme rasne diskriminacije.

Napeta radnja upotpunjena je odličnom glumačkom postavom- O.J. Simpsona glumi Cuba Gooding Jr., njegov kultni tim odvjetnika čine Robert Shapiro kojeg tumači John Travolta, a u ulozi Roberta Kardashiana našao se David Schwimmer.

5. The Night Of

Još jedno HBO- ovo dostignuće ove godine djelo je autora Richarda Pricea. Ova mini dramska serija prati policijsku istragu i suđenje protiv mladića podrijetlom iz Pakistana. Cijela situacija nastala je nakon jedne noći nesretnih događaja koja će zauvijek promijeniti živote svih uključenih u slučaj.

Iako je serija dosta mračna i radnja na trenutke teška, priča je zaista zanimljiva i ostaje u mislima i nakon gledanja.