Najljepši europski wellness centri

Ne znamo za vas, ali nakon hektike na kraju godine i blagdanske sezone, dobro bi nam došla pauza i spa day! Upravo smo zato odlučili istražiti ponudu wellness & spa centara diljem Europe, koji su lako dostupni automobilom ili kratkom vožnjom zrakoplovom tako da jedan vikend možete posvetiti opuštanju ili ih, pak, uvrstiti u svoj plan putovanja kao dodatna dva do tri dana odmora. U nastavku otkrijte najljepše europske wellness centre.

Bio-Hotel Stanglwirt, Austrija

Uređen u stilu tipične alpske kolibe u planinama Bio-Hotel Stanglwirt jedan je od najboljih wellness retreatova u Europi i jedan koji će obožavati ljubitelji zimskih sportova. Tijekom zime, naime, hotel nudi i satove skijanja, ali preporučujemo da ih držite na minimumu jer u ovom spa centru ima pregršt toga kao stvorenog za maksimalno opuštanje. Iako je priroda koja okružuje ovaj hotel prekrasna i možete uživati u brojnim aktivnostima na svježem zraku, masaže, kozmetički tretmani, saune, nekoliko bazena te prirodno jezero u kojem možete plivati čak i zimi zvuče kao daleko bolja opcija. Večeri su rezervirane za objed u restoranu Stangl-Alm, čijoj cozy atmosferi pridonosi drvo kao dominantni materijal u uređenju te kamin.

Quinta da Comporta, Portugal

Ovaj wellness boutique resort smješten je u obalnoj pokrajini te je okružen selima, borovim šumama i rižinim poljima. Portugalski arhitekt i dizajner Miguel Câncio Martins kupio je hotel prije nekoliko godina te su wellness i restoran smješteni oko dvorišta s originalnim terracotta podom. Sve je uređeno u neutralnim nijansama i s prirodnim materijalima, a najveća senzacija je prostrani spa dio – nalazi se u odvojenoj građevini i na stropu se mogu vidjeti stare drvene grede. Tretmani su inspirirani jednostavnim sastojkom – rižom, a u wellness prostoru nalazi se i vanjski i unutarnji bazen koji je razdvojen prozorima od poda do stropa kako biste cijelo vrijeme mogli uživati u pogledu na rižina polja.

Euphoria Retreat, Grčka

Wellness centar dizajniran je tako da poveže pet elemenata i pet osjetila, a ova idila je ugrađena u stijenu pa je retreat opremljen s okruglim bazenom u kojem se nalazi fizički i spiritualni centar. Na kraju boravka u ovom retreatu trebali biste naučili kako postati sam svoj iscjelitelj, a osim bazena možete posjetiti i tepidarij – toplu sobu za relaksaciju, bizantinski hamman, stijenu od soli, Watsu bazen te uživati na masažama ili u joga i fitness sobama. Sve je osmišljeno da bi u vama pobudilo maksimalan zen, nudi se i zdrava mediteranska prehrana, a posebno je zanimljiva i terapija vodom – na dnu spiralnog stepeništa koje se prostire kroz sva četiri kata spa centra nalazi se izvor ljekovite vode.

Lanserhof Tegernsee, Njemačka

Jedan od najmodernijih spa centara koji zaista impresivno izgleda smješten je u Njemačkoj i okružen prirodom koja oduzima dah. No, to definitivno nije ono što izdvaja ovaj wellness centar od drugih jer se tu u holističkim tretmanima za zdravlje i wellbeing može uživati na čak 21 tisuću kvadratnih metara. U Lanserhof Tegernseeu možete pronaći mir za dušu i tijelo, napraviti prvi korak ka zdravijem životu, uživati u iscjeljujućem djelovanju prirode i detoksicirati čitav organizam. Zvuči kao nešto što je potrebno svima koji se bore s velikom količinom stresa.

Chenot Palace Weggis, Švicarska

Fizičko zdravlje gosta stavljeno je na prvo mjesto u ovom hotelu. Oaza zdravlja i mira nalazi se na jezeru, a dom je slave Chenot metode za detoks. Što znači da se u Chenot Palace Weggis ne dolazite samo opuštati, već i biti zdraviji, detoksicirati i regenerirati organizam. Dostupno je nekoliko različitih programa u trajanju od 6 dana (7 noćenja u hotelu) među kojima se ističu onaj za punjenje baterija i anti-ageing, a sve je to smješteno u predivnom dvorcu.

Bürgenstock Hotel Alpine Spa, Švicarska

Grandiozan i glamurozan hotel smjestio se točno iznad jezera Luzern – Alpine Spa i njegov infinity bazen odnose nagradu za naljepši pogled jer plivajući možete gledati na jezero, planine te okolne gradove. Sve je u ovom hotelu i resortu orijetirano na wellness, pa su zato sobe u hotelu uređene s drvom, kamenom i ostalim prirodnim materijalima. Ne samo da je u ovom hotelu moguće uživati u predivnom Alpine Spa centru s parnim kupeljima, saunama, sobama za relaksaciju s pogledom, tretmanima sa Biologique Recherche i Dr. Barbara Sturm kozmetikom, već je moguće imati i Private Spa iskustvo u sklopu kojeg su dostupna tri tretmana. U ovom hotelu radi se na vitalnosti i opuštanju, i to već dugi niz godina, pa ne čudi kako je to jedna od omiljenih wellness oaza u Europi.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Burgenstock Hotel, Chenot Palace, Lasernhof Tegernesse, Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0