@josefinevogt

Najbolji trikovi za korištenje uvijača za trepavice

Jedna od najvećih zabluda oko uvijača za trepavice je ta da vam nije potreban. Koliko god vam uvijene trepavice prirodno bile, koliko god kvalitetna maskara, ako prije nanošenja makeupa trepavice uvijete, efekt će biti jači. Iako smo pobornici skinimalism trenda i kad je makeup u pitanju te volimo makeup rutinu koja ne oduzima previše vremena, ovaj korak zaista neće značajno utjecati na vrijeme koje provodite pred ogledalom.

@hagstromlinnea

Uvijanje trepavica je korak koji dolazi neposredno prije nanošenja maskare, a krucijalno je da na trepavicama nema šminke. Uvijač za trepavice jedan je od najefektivnijih alata koji možete imati u kozmetičkoj torbici jer će u samo nekoliko sekundi otvoriti pogled te dati iluziju dužih, gušćih i uvijenijih trepavica. Osim što je potrebno pronaći uvijač koji će odgovarati vašem obliku oka i onaj koji ima ručke koje su vam ugodne u rukama, kako biste mogli s njim nesmetano raditi. Čvršći i zaobljeni oblici uvijača obično su bolji i sigurniji za vaše trepavice. Uz to, postoji i nekoliko pravila koje biste trebali pratiti kako bi uvijanje trepavica bilo uspješno.

@hagstromlinnea

 

Ne možemo naglasiti dovoljno koliko je bitno koristiti uvijač za trepavice prije nego nanesete maskaru, a nikako poslije jer riskirate da vam se trepavice zalijepe za beauty alat i da ih počupate prilikom pokušaja uvijanja. Kako bi uvijanje bilo uspješnije, jedan od trikova je lagano zagrijati uvijač – pomoću sušila za kosu ili tople vode, kako bi trepavice dulje ostale uvijene. Tajna leži u tome da i kosu stilizirate s vrućim alatima ili sušilo za kosu, pa bi isto trebalo vrijediti i za trepavice. Naravno, budite oprezni s toplinom jer ipak s alatom prilazite osjetljivom području očiju.

@alixearle

TW: scary eyeball #lashroutine

♬ original sound – alix earle

Kad započinjete s procesom uvijanja trepavica lagano spustite glavu unatrag kako biste imali više prostora između trepavica i kapka. Uvijač za trepavice postavite najbliže korijenu što možete i lagano stisnite. Zakrenite zglob prema gore kako biste dodatno pojačali zakrivljenost trepavica i držite 5 sekundi na tankim trepavicama, a do 10 sekundi ako su gušće. Kako bi učinak bio još prirodniji, ponovite isto na sredini trepavica. Trik kojim će trepavice biti još uvijenije – a koji koristi zvijezda Tik Toka Alix Earle je taj da, kad uhvatite trepavice na korijenu gledate prema dolje i pomičete oko ulijevo i udesno pritom lagano stiskajući trepavice nekoliko puta. Trik je demonstrirala i u svojem videu, a razlika je značajno vidljiva.

Fotografije: Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0