Najbolji izbor filmova za blagdane provedene kod kuće

Božićni filmovi, pogotovo oni najbolji, u nama bude božićni duh i koliko god ih puta pogledali, svake godine možemo iznova. Filmove “Sam u kući” ili “Zapravo, ljubav” svake godine gledamo i smijemo se kao da prvi put vidimo neke scene te nas nepogrješivo vrate u sve prethodne Božiće koje smo provodili uz njih.

Dekica, lampice bora, mirisne svijeće i dobar film učinit će blagdanski tjedan još ugodnijim, pogotovo kad ga provodimo u toplini svojeg doma. Dobri božićni filmovi u posljednje vrijeme nisu baš učestala pojava, zato smo mi izdvojili one koje već sloboodno možemo nazvati božićnim klasicima. Zato ni ove godine nećemo dati šansu nekom novom uratku (vama evo prijedloga ako ste zainteresirani za to) već ćemo se s guštom smijati jedno te istim forama i ispuštati uzdahe na romantične scene koje smo odgledali već nekoliko puta u životu.

Zapravo, ljubav (2003.)

IMDb ocjena: 7,6

Božićna romantična komedija s vrhunskom glumačkom postavom koja prati priču osam ljubavnih parova koji ostvaruju svoje želje o pronalasku prave ljubavi.

 

Sam u kući (1990.)

IMDb ocjena: 7,6

Obiteljska komedija u kojoj Kevin McAllister ostaje sam za Božić i raznim spletkama se spašava od provalnika, film koji smo svi pogledali bar onoliko puta koliko godina imamo. I možemo još toliko.

 

Igra sudbine (2001.)

IMDb ocjena: 6,9

Ljubavna priča o dvoje stranaca koji se sretnu u božićnoj gužvi i svoje daljnje susrete prepuste sudbini. Uvijek jednako dirljiv i emotivan film koji nas natjera da navijamo za ljubav.

 

Vilenjak (2003.)

IMDb ocjena: 7

Jedna od najzabavnijih božićnih komedija i Buddyju kojeg su odgajali vilenjaci na Sjevernom polu, a sada ide u potragu za svojim pravim identitetom u New York. Svake godine u prosincu, ovaj film se nađe na ljestvici top 100 najskidanijih filmova.

 

Kako je Grinch ukrao Božić (2000.)

IMDb ocjena: 6,2

Dječja priča Dr. Seussa iz 1957. godine pretvorena u film s Jimom Carreyem u glavnoj ulozi mrzovoljnog Grincha spremnog pokvariti Božić stanovnicima gradića Whoville.

 

Sve zbog jednog dječaka (2002.)

IMDb ocjena: 7

Topla priča o potrazi za prijateljem i podrškom mladog dječaka s britanskim šarmerom Hughom Grantom u glavnoj ulozi.

 

Ljubav i praznici (2006.)

IMDb ocjena: 6,9

Romantična drama o drugačijem načinu provođenja praznika i pronalasku ljubavi. Priča o dvije žene koje zamijene domove i zemlje te pronađu baš ono što su trebale.

 

Blesavi Božić Harolda i Kumara (2011.)

IMDb ocjena: 6,3

Zabavna komedija koja prikazuje nešto drugačiji pristup Božiću, uz nezaboravni dvojac iz Guantanamo Baya.

 

Tulum prije Božića (2015.)

IMDb ocjena: 6,4

Tri dugogodišnja prijatelja provode Badnju večer u New Yorku tražeći najveću božićnu zabavu prolazeći pritom kroz razne avanture.

 

Umri muški (1988.)

IMDb ocjena: 8,2

Iako nije klasičan božićni film, holivudski veteran Bruce Willis koji spašava taoce od terorista na Božić postao je jedan od klasika koje uvijek gledamo u blagdanskom razdoblju.

Fotografija: Pinterest

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0