Percepcija o kvaliteti francuske kozmetike oduvijek je iznimno pozitivna. Bilo da je riječ o preparativnoj ili dekorativnoj kozmetici, radi se o kvalitetnim proizvodima koji su prihvatljivi cijenom.

Kathleen Hou, urednica beauty rubrike u New York Magazineu, u svom intervjuu za CN Traveler govori o prednostima francuske kozmetike te ističe razlike između francuskih i američkih ljekarni. Navodi kako je u francuskim ljekarnama izbor proizvoda za njegu lica čak do sedam puta veći.

“Umjesto samo jednog odjeljka postoji ih šest ili sedam posvećenih samo njezi kože- različita sredstva za čišćenje lica, hidratantne kreme i kreme za sunčanje za sve tipove kože.”

Kao dodatnu prednost ističe i educiranost farmaceuta koji imaju i savjetodavnu ulogu.

Po pitanju omiljenih ljekarni ističe City Pharmu, beauty carstvo s popustima, a svi njeni omiljeni proizvodi iz francuskih ljekarni dostupni su za kupovinu putem Amazona. Donosimo pregled proizvoda uz recenzije Hou, a klikom na sliku dođite do proizvoda.

Embryolisse

“Ovu hidratantnu kremu vidim u backstageu jednako često koliko i Bellu Hadid. Praktički se nalazi na stolu svakog makeup artista jer je to lagana, hidratantna tekućina koja hidrira, a da ne ostavlja iza sebe osjećaj masti. Također je dovoljno nježna za osjetljivu kožu pa je stoga smatraju vrstom osiguranja: Upotrebljavaj samo ovu kremu i nećeš se bojati da si Kendall/Gigi/Belli izazvao alergijsku reakciju na makeup. Nitko ne želi biti onaj koji mora takve vijesti prenijeti Donatelli.”

Bioderma micelarna vodica

“Toliko drogerija diljem svijeta prodaje micelarnu vodicu, koja je u osnovi umjetno uklanjanje šminke. Sve te varijante kopiraju ovu, koja bez napora uklanja čak i vodootpornu šminku, bez da se iščupa trepavice ili da se koža osjeća kao da je poderana ili masna. Makeup artisti koriste Bioderminu micelarnu vodicu kako bi uklonili šminku, ali i prilikom šminkanja za oblikovanje cat-eye izgleda očiju. ”

Homeoplasmine

“Sredstvo za ublažavanje ispucanih bradavica francuskih majki, ova krema slična vazelinu pogodna je za suhe usne i fleke po licu. Svaki supermodel dobiva premaz u backstageu prije ruža za usne. Bezbojno je, bez mirisa i ne ostavlja iza sebe nikakav čudan sjaj. Koristim ga zimi kada se robovi mojih usana napuknu, do jutra su usnice popravljene i glatke. Ovo je daleko najtraženiji proizvod koji mi prijatelji naručuju da pokupim kad putujem. Sada svi imaju po jednu tubu. ”

 

Klorane suhi šampon

“Isprobala sam mnogo, mnogo suhih šampona, a ovo je još uvijek najbolja verzija iz drogerije. Lako upija ulje i masnoću, a  ne ostavlja osjećaj prljave kose, i izgleda kao da nosiš zastupničku periku. Ima nježan miris, čini kosu osjetno mirisnom i svježom, bez potrebe da vrištite: “Još nisam oprala kosu”.

 

A313

“Ako kupite ovu kremu u Francuskoj, morat ćete obavijestiti ljekarnika o tome kako ga upotrebljavate za hemoroide. Isplati se. Sadrži nisku dozu vitamina A ili retinol koji neće ostaviti vašu kožu opečenu ili je iziritirati. To je jednostavan način za dobivanje svih benefita retinola – koji uključuje pomoć u dobivanju glatke teksture kože i pročišćavanju pora- i to je vrlo jeftino (manje od 10 dolara). Koristila sam to na čudnim crvenim točkama koje se pojavljuju na licu bez ikakvog razloga ili za liječenje ranih prištića, i oni su uvijek nestali ujutro. Napomena: Tekstura je kao ljepljivi vazelin, i radilo se manju ili prednosti- prvo sam to saznala iz starog Goop biltena. ”