Muzej umjetnosti Metropolitan potvrdio je temu izložbe kostima i Gala bala za 2017. godinu pod nazivom  “Rei Kawakubo/Comme des Garçons.”  Rei Kawakubo je prva živuća dizajnerica nakon Yves Saint Laurenta koja ima ovakvu čast.

Kawakubo, in Tokyo this year.

“Rei Kawakubo jedna je od najpoznatijih i najutjecajnijih dizajnerica u proteklih 40 godina. Pozivajući nas da ponovno razmislimo o modi kao o konstantnoj kreaciji, rekreaciji i hibridu ona definira estetiku našeg vremena”- Andrew Bolton, glavni kustos izložbe kostima

Kawakubo je japanska modna dizajnerica, osnivačica brenda Comme de Garçons. Iako je primarno umjetnica, u modu je uvela “anti-modu” i stil poznatiji kao “Hiroshima Chic”, a njen brend sada godišnje zarađuje preko 220 milijuna dolara.

Izložba će sadržati oko 120 kreacija Comme de Garçons koje je dizajnirala Kawakubo sve do prve kolekcije koja je izašla davne 1981. godine. Izložba će biti posložena po kontrastnim cjelinama- istok/zapad, muško/žensko, prošlost/sadašnjost, čime se dodatno naglašava neodređenost i rastrganost glavne dizajnerice.

Kao i svake godine, otvaranje izložbe predviđeno je za prvi ponedjeljak u svibnju, odnosno 1. svibnja. Zabavu će kao domaćini voditi Katy Perry, Pharrell Williams i Anna Wintour, dok će sama Kawakubo imati mjesto počasnog gosta.