Na Netflix je stigao film “Faraway” snimljen u Hrvatskoj. Ovo su naši dojmovi!

Prošlog je tjedna na streaming servisu Netflix izašao film “Faraway” koji je snimljen na hrvatskoj obali i definitivno čini jednu od najljepših razglednica iz Dalmacije koju možete vidjeti na malim ekranima. Romantična komedija snimljena je u samom srcu srednjeg Jadrana, na otocima Braču i Šolti, a u glavnoj ulozi našao se slavni hrvatski glumac Goran Bogdan. Bogdan se pojavljuje u glavnoj muškoj ulozi u Netflixovom filmu, u kojoj tumači Josipa Cegu, dok se u glavnoj ženskoj ulozi nalazi švicarska glumica Naomi Krauss u ulozi Zeynep Altin.

Ovo je prvi Netflixov film čija je radnja u potpunosti smještena u Hrvatskoj, a ova feel good komedija dat će ponedjeljku dozu pozitive i podsjetiti vas na to da se ljeto bliži i da ćete za nekoliko mjeseci možda baš na istim plažama uživati u moru i suncu.

Radnja filma vrti se oko Zeynep koja živi u Njemačkoj sa svojom obitelji, a čija je majka preminula i ostavila joj nekretninu na Jadranu. Zeynep odluči otići na neočekivani kratki odmor do Dalmacije s ciljem da proda ili da u najam naslijeđenu kuću. No, u kući već desetljećima živit Josip, bivši vlasnik zemljišta, kojem je to njezina majka dopustila.

Zeynep kroz pustolovine koje doživljava na hrvatskoj obali, upoznaje samu sebe i shvaća kako zapravo želi ostatak svojeg života provesti u Dalmaciji – i to s Josipom. Dodatne se zavrzlame javljaju kad joj njezina obitelj iz Njemačke dođe nenajavljeno u posjet.

Ono što što ovaj film čini posebnim su bajkovite scene dalmatinskog krajolika obasjanog suncem zbog čega još više žudimo za ljetom, kako i prikaz mediteranske arhitekture i kulture. Na duhovit način prikazan je i dijalog triju jezika koji se isprepliću u  filmu: engleskog, hrvatskog i njemačkog, a film postaje još simpatičniji kada u njemu čujete neke od tipičnih dalmatinskih izreka i poslovica. Na listi glumaca primijetili smo i hrvatskog glumca Davora Tomića, a i činjenicu da je većina produkcije, scenografije, kostimografije, makeupa i ostalog odrađeno od strane hrvatskih filmskih profesionalaca.

Iako je radnja romantične komedije pomalo predvidljiva (kao i većine filmova iz tog žanra), film simbolizira činjenicu kako nikada nije prekasno pronaći samog sebe i početi se baviti onime što nas čini sretnima. Ovaj novi film na Netflixu idealan je za popodnevno opuštanje uz kokice, a u nastavku možete pogledati i trailer za film.

Fotografije: Netflix

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0