Odijevanje za posao više nije jednolično. Muški poslovni lookovi postali su odvažniji no prije. Klasičan suit up više nije jedina mogućnost ako želite izgledati dotjerano, moderno, ozbiljno, odrješito i u konačnici, naravno – poslovno.

Donosimo vam pet outfita za sve vrste poslovnih događanja u kojima možete zasjati, a uvijek se osjećati ugodno i trendi.

Sastanci

Ukoliko se nalazite u situaciji u kojoj je potrebno biti odjeven u odijelo, najbolje bi bilo da se malo odvažite i poigrate detaljima. Dvostruko kopčanje sakoa, manšete na košulji, rupčić u sakou te sat na ruci dovoljan su accessorize za ovaj stajling. Možete se poigrati sivom bojom odijela kako biste izbjegli uobičajenu crnu.

sako1

Uobičajen dan u uredu

Svi smo čuli za sintagmu uredski miš, no to ne znači da se morate tako osjećati iako provodite većinu dana tamo. Svoj uredski stajling uvijek možete začiniti uz malo boje, smart dodacima te kombiniranjem različitih vrsta materijala.

sako2a sako2

Pregovaranja

Iako vam se možda može činiti banalno, ako se nađete u situaciji kada pregovarate oko nekog posla, sklapate dogovore ili želite privući novog klijenta, suprotnoj strani mnogo znači da izgledate onako kako razmišljate, a to je ozbiljno. Izgled podsvjesno šalje tu poruku recipijentu. Ne podcjenjujte dojam koji moćni outfit može ostaviti na vašeg potencijalnog partnera ili klijenta.

sako3

Druženje sa suradnicima van tvrtke

Vjerojatno ste se našli u brojnim situacijama kada morate sudjelovati u druženjima s vašim kolegama izvan ureda. Iako je prilika možda neformalna, dojam koji ostavljate neka bude jednak onome koji želite ostaviti kada ste u poslovnoj atmosferi. Zgužvana majica i trenirka jednostavno nisu opcija. Traperice su dobar izbor, ali poželjno je da budu tamnije i bez zakrpa ili izblijedjelih dijelova.

sako4

Druženje s klijentima

Ok, možda ne vaš najdraži odlazak na večeru, no svakako je onaj koji ne možete izbjeći. Potrudite se da tada izgledate opušteno, no u isto vrijeme dotjerano. Hlače od odijela možda će ostaviti preukočeni dojam, no bilo koje druge hlače na crtu idealno će poslužiti. Komad robe koji nikad ne izgleda otrcano, a odlično paše uz hlače na crtu jest dolčevita. Prebacite li preko toga sako, spremni ste za ovaj izlazak.

sako5

MagMe Tip: Tamne boje uvijek izgledaju više poslovno, no ne bojte se poigrati tonovima boje konjaka koja uvijek djeluje vrlo luksuzno. Također, dobar kaput zlata vrijedi. Isplati se investirati u onaj kvalitetan.