Moćni karite maslac kao najveći saveznik za mekanu kožu

Možda ne znate, ali shea maslac ili kako ga još zovemo, karite maslac, dobiva se iz ručno nabranih oraščića karite drveta kojeg možemo naći u savanama zapadne Afrike. Dobiva se od ploda impresivne Vitellaria paradoxa (ili drugim imenom Butyrospermum parkii), poznate i kao “drvo mladosti” koje naraste visoko od 12-20 metara, a njegovo stanište je suho područje oko Sahare. Nikada nije kultivirano – glavni razlog je što je potrebno oko 15 godina da urodi prvim plodovima, a svoju puno zrelost postiže tek za 25-50 godina.

Maslac, ubran između sredine lipnja i sredine rujna, obrađuje se ručno. S obzirom na prisutnost sterola, tokoferola, vitamina A, B, E i F, štiti kožu od vanjskih utjecaja i isušivanja, vraća joj vlažnost i mekoću. Pogodan je za njegu svih tipova kože, a posebice suhe i zrele. I u L’Erbolario laboratorijima nastala je iznimna linija s karite maslacem iz koje vam izdvajamo kupelj i kremu za tijelo.

Kremasta hranjiva kupelj Karité

Kremasti gel za tuširanje pogodan je i za najosjetljiviju kožu. U L’Erbolario recepturi karite maslac ne samo da djeluje kao maslac s omekšavajućim i antidehidracijskim svojstvima, već i je kao površinski aktivna tvar dobivena iz maslaca, sposobna stvoriti bogatu pjenu koja osigurava nježno čišćenje idealno i za one najizbirljivije.

Hranjiva krema za tijelo Karité

Dobiven iz zrna hladnim prešanjem, u ovoj bogatoj kremi, karite maslac obogaćen je prekrasnim kokosovim maslacem koji omekšava kožu, te kokosovim ekstraktom i destilatom pulpe koji hidratizira i čini kožu elastičnom. Formulacija je obogaćena vitaminom E, bez silikona je, parabena i vazelina uz 97 posto sastojaka prirodnog podrijetla.

Hranjiva krema za ruke Karité

Pranje suđa, učestalo pranje ruku, agresivna sredstva za dezinfekciju… Ruke nismo niti malo štedjeli… Pomoć možete potražiti u ovoj hranjivoj kremi za ruke s ekološkim karite maslacem s nevjerojatnim revitalizirajućim i omekšavajućim svojstvima. Ekstrakt i destilat kokosa, koji omekšava i hidratizira te steroli nara koji jačaju zaštitnu funkciju epiderme, štite kožu od vanjskih agresija. Krema za ruke prodaje se s praktičnim ključem za namotavanje tube.

Beauty pochette Karité

U ponudi brenda L’Erbolario je i praktična i elegantna Beauty-Pochette, koja sadrži kupelj i hranjivu kremu za tijelo u praktičnim pakiranjima.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0