Tko bi rekao da nedostatak modnih detalja na postojećoj sceni može biti nešto pozitivno. Da je situacija suprotna, ne bismo upoznali Mariju Minić, srpsku diplomiranu politologinju koja stoji iza brenda M.M. Couture. Iz Marijine ljubavi prema šeširima i kapama danas se rodio pravi uspješni poslovni pothvat. Za sve je kriv nedostatak upravo onakvih modnih detalja koji se Mariji sviđaju.

sesir10

Sve što se proizvodi u M.M. Couture radionici rezultat je Marijinih osobnih želja i estetike koju ona sama njeguje. Svaka nova kreacija upravo je odraz onog što se Mariji baš u tom vremenu dopada. No kako i sama kaže, logično je da i na nju utječu trendovi koje diktira modna idustrija i koji se reflektiraju kako na nju kao pojedinca tako samim time i na ono što kreira. Stoga ne čudi da se od sezone do sezone mogu naći promjene u oblicima ili trendi bojama ovih šešira.

sesir6

Ono što je izrazito dobro za sve one koji su već našli svoj najdraži model u Marijinom atelijeru, jest da neki modeli postoje u stalnoj ponudi te se ne mijenjaju ovisno o kolekciji. “To su klasični modeli, materijali i boje koji su bezvremenski. Panama kao jedan od najkvalitetnijih i najboljih ljetnih materijala uvijek će imati mjesto u našoj ponudi, kao i zečja dlaka kada su u pitanju zimski šeširi”, kaže Marija.

sesir13

Ne morate se mnogo truditi i smišljati što da obučete, jednostavna bijela majica, dobar jeans i M.M. šešir u dvije atraktivne boje privući će oko i najprobirljivijih modnih znalaca.

sesir9

“Kape i drugi zimski proizvodi sezonski se rade i to od vune i kašmira. Za mene savršen dnevni detalj za zimske dane trenutno su naše XL kape od debele vune koje su već nekoliko godina apsolutni hit u svijetu, ali i klasični tanji modeli s krznenim čubama”, rekla nam je Marija.

sesir11

Svi šeširi ručne su izrade i rade se po mjeri. Materijali se uvoze iz Italije i Češke. Za izradu jednog šešira u principu ne treba mnogo vremena. Proces izrade odvija se u radionici gdje se nalaze posebne mašine i kalupi za izradu. Materijal se prvo potapa u posebnu tečnost, nakon čega se stavlja na kalupe gde se suši. Nakon toga ide pod prešu na visoku temperaturu između 120 i 150 stupnjeva da bi se dobio finalni oblik šešira. Završni proces je i najkreativniji, a tu spada ukrašavanje šešira trakama i drugim detaljima. Na kraju se svi proizvodi pakiraju u već prepoznatljive crne kutije s crvenim M.M. znakom.

sesir5

Ove jedinstvene kreacije Marije Minić možete pronaći u zagrebačkom Clan Storeu, a ne sumnjamo da ćete se zaljubiti na prvi pogled.