Miu Miu set je toliko popularan da ima Instagram profil!

Naslovnica magazina Vanity Fair koju krasi holivudska glumica Nicole Kidman postala je viralna, a osim što se secirao njezin izgled, svima je u fokusu bio Miu Miu set koji je nosila i look školarke koji su joj stilisti namijenili za tu prigodu. Ovo nije prva naslovnica na kojoj se ovaj set pojavio, a toliko je popularan da već ima Instagram profil posvećen samo tom modelu.

I ne samo to, Internet je prepun memeova na temu toga da se Miu Miu set šalje od redakcije do redakcije jer je bio na naslovnici Elle Korea, i-D Magazine i Dazed Korea, a pojavio se i u editorijalima magazina Interview Magazine, Marie Claire Australia, Vogue Czechoslovakia i Wallpaper Russia.

Backstage revije brenda Miu Miu za proljeće/ljeto 2022.

Čini se kako se stilisti zaista oduzimaju za ovaj set koji su već nosile zvijezde serije “Euforija” Zendaya i Hunter Schafer, model Emily Ratajkowski, urednica Vogue Japan Anna Dello Russo i influencerica Chiara Ferragni. Predstavljen u sklopu revije talijanskog brenda za proljeće/ljeto 2022. godine te potom i u kampanji brenda koju su krasile manekenke Hailey Bieber i Jung Ho-yeon, Miu Miu set je čim je stigao u dućane postao kultni komad.

Zendaya u editorijalu za Interview Magazine

Sve to Miuccia Prada, kreativna direktorica talijanskog brenda, može zahvaliti estetici s početka milenija koja je trenutačno iznimno popularna, a kojom je ovaj set prožet. Mikro minica niskog struka koja nalikuje školskoj uniformi instantno nas je katapultirala u 2002. godinu u spot glazbenice Christine Aguilere “Dirrty”, a na reviji brenda i u kampanji iskombinirana je s košuljom odrezanom malo ispod grudi te puloverom na pletenice. Preppy look u ovoj varijanti, dakle, podrazumijeva iznimno kratak gornji i donji dio pa teško da bi ga se moglo vidjeti u školskim klupama.

Anna Dello Russo

Mini suknja nosi naziv “Chino”, jer podsjeća na chino hlače čiji je vrh odrezan i pretvoren u neporubljenu suknju, predstavlja klasičan komad u modernoj silueti i promijenjenim proporcijama, a na Miu Miu stranici možete se kupiti po cijeni od 775 eura (ne zadugo, vrlo vjerojatno). Duži model niskog struka, kakav je nosila Ratajkowski dostupan je po cijeni od 1050 eura, a u Prince of Wales verziji može se kupiti po cijeni od 1380 eura.

Emily Ratajkowski

Što se gornjih dijelova tiče, Prince of Wales top koji nosi Kidman dostupan je po cijeni od 880 eura na službenoj stranici brenda, dok ćete cropped pulover s pletenicama morati odvojiti oko 1000 eura.

Nakon što je Miu Miu set već uzburkao javnost na naslovnici Vanity Faira, predstavljen je i novi broj i-D Magazine na čijoj naslovnici iznimno uspješna plus-size manekenka Paloma Elsesser nosi isti set, a krajem siječnja ga je na naslovnici korejskog izdanja Dazeda nosio model Yugo Takano. Recept je to za viralnost pa ni Instagram profil posvećen samo tom komadu ne čudi.  Miu Miu set vam se može sviđati ili ne, ali se pripremite na to da ćete ga još puno viđati.

Lara Stone u editorijalu magazina Vogue Czechoslovakia
Chiara Ferragni
Elle Korea
Miu Miu kampanja
Marie Claire Australia
Wallpaper Magazine Russia

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram, Miu Miu

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0