Mirisne kreacije koje ćemo nositi ove zime

Dok su proljeće i ljeto sinonimi za laganije, prozračnije mirise, u jesen i zimi volimo svoju kožu obaviti intenzivnijim, senzualnijim mirisima. S obzirom na hladnoću, tražimo mirise koji će u nama pobuditi osjećaj topline, cosy osjećaj koji nam zimi pružaju zatvoreni prostori. Parfumerske kuće već su se pripremile za hladnije temperature, divnim aromama koje su predstavile putem novih mirisa koje možete otkriti u nastavku.

Aesop Miraceti

Topao miris s paprenim, biljnim notama koje se miješaju s drvenastim i zemljanim tonovima, nova je kreacija brenda Aesopa namijenjena svima. Spicy note koje se osjete na početku s vremenom nestaju, a ostaje bogat miris ambre koji je u srcu Eau de Parfum te smole i cedra kao baze. Iako ovaj parfem može mirisati pomalo morski, zbog jačih tonova, idealan je izbor za aktualnu sezonu.

Diptyque Kyoto

U sklopu specijalne kolekcije Grand Tour, francuska kuća koja ove godine slavi 60 godina postojanja, predstavila je 100 mililitara floralne senzacije pod nazivom Kyoto. Tamjan, turska ruža, vetiver i akordi cikle glavne su note ove Eau de Toilette kreacije, a miris je inspiriran japanskom ikebanom. U olfaktornoj kreaciji inspririanoj ikebanom ruža predstavlja čovjeka, cikla i vetiver Zemlju, a tamjan nebo. Floralno drvenasta kreacija pariške kuće elegantno miriše, a jednako tako i izgleda – bočica je upakirana u tkaninu s printom.

Jo Malone Starlit Mandarin & Honey

Glavne note zvijezde božićne kolekcije britanskog brenda Jo Malone je žuta mandarina u kombinaciji s cedrom i zvjezdastim anisom koji upotpunjuju oporu aromu citrusa i donose joj toplinu. Srce ovog mirisa upakirnog u bočicu sa zvjezdicama čini med s dodatkom duhana, koji je dubok, bogat i elegantan te istovremeno sladak. Dodatak mu čine i note suhe trave i geranije koji daju puderast miris ovom parfemu. A i bazu čini puderasti i nježan kumarin, koji se miješa s toplim orijentalnim notama. Nije ni čudo da je baš ovaj miris odabran za zvijezdu božićne Jo Malone mirisne kolekcije!

Maison Francis Kurkdjian Paris Gentle Fluidity

Luksuzni brend parfema predstavio je dva nova mirisa koji brišu granice između ženskih i muških parfema, a odaberete li Silver ili Gold verziju očekuju vas istih 49 sastojaka. Tajna je u njihovoj dozi pa tako ta dva parfema miriše kompletno različito – Silver je drvenast i aromatičan, dok je Gold orijentalan i mošusni miris. Oba će, ipak, biti prikladna za zimske dane.

Comme Des Garçons Rouge

Neobičan i vibrantan miris koji ima dubinu najnovija je kreacija kuće Comme Des Garçons upakirana u crvenu bočicu. Gornje arome zrnaca papra i đumbira, srce od cikle i egipatske geranije pomiješane s notama tamjana, pačulija i ambre u bazi parfema čine ovaj drvenatsi miris idealnom kreacijom za zimske dane.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Comme Des Garcons, Aesop, Parfumerija Lana, Jo Malone, Diptyque

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0