@matildadjerf

Meet the brand: Mirror Palais

It djevojke imaju novi omiljen modni brend, a njegov naziv glasi – Mirror Palais! Otkako je dizajner Marcelo Gaia po prvi put u rujnu predstavio kolekciju na pisti njujorškog Tjedna mode, insajderi industrije ne prestaju brujiti o ovom talentiranom dizajneru i njegovim modelim koji su kombinacija romantičnog i edgy stila.

Komadi iz spomenute kolekcije sada su stigli u prodaju na stranicu Moda Operandi, a riječ je o modelima koji siluetom, krojevima i prozirnim tkaninama odišu seksepilom i glamurom 90-ih godina prošlog stoljeća, dok detaljima poput volana, nabora i izvezenog motiva cvijeća ostavljaju i romantičan dojam.

Svila, pamuk i traper izmijenjivali su se na reviji brenda, a američki modni dizajner pogodio je u nišu u koju pripadaju dizajneri poput Nensi Dojake i Christopher Esber čiji su komadi iznimno popularni. Da je riječ o brendu na koji treba obratiti pozornost govori i činjenica da su komade Mirror Palais već isfurale i neke od najvećih svjetskih trendseterica poput Kylie i Kendall Jenner te skandinavske ikone stila Matilde Djerf.

Dizajner je otkrio kako inspiraciju pronalazi u svojem brazilskom naslijeđu i odrastanju u New Yorku te kako za kolekcije ne priprema mood boardove već u vlastitim iskustvima pronalazi nadahnuće. U avanturu osnivanja vlastitog brenda otisnuo se nakon što je prije tri godine napustio karijeru stilista, s misijom da odjećom koju kreira slavi žene kojima se divi. Mirror Palais je sustainable brend ženske odjeće u koji funkcionira po principu prednarudžbi, a iako bi se poneki komadi izgledom mogli svrstati u kategoriju vintagea, riječ je o krojevima koji ipak odgovaraju estetici modernih žena.

Svaki je odjevni predmet dizajniran i izrađen u New Yorku s namjerom da  se pošteno plaćanje radnika i njihovo vrhunsko umijeće stave u prvi plan – kada kupujete Mirror Palais modele, podržavate mali dio ekosustava u New Yorku koji se bavi odjećom. Iako komade ovog kreatora nose i it djevojke, oni nisu kreirani samo za njih, već za sve zbog toga što u brendu čvrsto vjeruju u inkluzivnost.

 

Više o ovom brendu za koji ćete zasigurno još čuti, možete otkriti na njihovoj službenoj stranici, na kojoj možete pogledati i sve komade iz aktualne kolekcije “IV”. Ako vam se neki od njihovih komada sviđaju, imate još šest dana vremena da ostvarite svoju prednarudžbu putem stranice Moda Operandi, a mi smo u nastavku izdvojili neke od naših favorita.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram, Moda Operandi

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0