Maštamo o odmoru u luksuznom boutique hotelu Spirito Santo u Rovinju

Zimski praznici inače su rezervirani za uživanje u snježnim radostima, ali ove godine svaki oblik opuštanja i veselja nam je iznimno primamljiv, pa tako i boravak u povijesnom centru istarskog grada Rovinja u boutique hotelu Spirito Santo. Hotel je napravljen od tri kuće koje potječu iz 20-ih godina prošlog stoljeća, a pripadale su jednoj talijanskoj obitelji. Dugo su stajale zapuštene sve dok nisu bile podvrgnute velikom preuređenju te je hotel primio prve goste krajem 2017. godine.

Već je na prvi pogled vidljivo da su kuće pažljivo renovirane poštujući kulturnu baštinu – povijesni arhitektonski elementi sačuvani su i obnovljeni, a materijali koji su korišteni, kao i tehnike su tradicionalne. Zapravo, većina je toga rekonstruirana, a materijal je ponovno korišten na nekim drugim mjestima te je zato ovaj hotel primjer spoj modernih funkcija i komfora koji suvremen čovjek zahtijeva na odmoru te istarske tradicije i prošlosti. Jedinstven je to primjer kako gostu omogućiti najviši standard boravka pritom poštujući baštinu prostora u kojem se nalazi.

U hotelu je sveukupno dostupno sedam dvokrevetnih soba različitih veličina – kvadratura se kreće od 19 do 28 metara kvadratnih, od kojih neke imaju terase, pogled na more ili staru gradsku jezgru te crkvu Svete Eufemije. Oko pedeset metara udaljena je Palazzetto Spirito Santo, a u toj se zgradi nalazi četiri prostrana apartmana koji svi imaju pogled na more te su dizalom direktno povezani s prizemljem gdje se nalazi mjesto za doručak i ogromna terasa s kaminom s koje pogled puca na okolne zgrade starog grada.

Bajkovito mjesto za odmor svakako se nalazi na vrhu liste onih koje ćemo posjetiti kada poželimo pošten odmor za dušu i tijelu te uživanje u povijesnoj baštini.

   

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0