Maštamo o ljetu i odmoru u luksuznom dizajnerskom hotelu Parīlio

Miran otok, blizina plaže, pet zvjezdica, dizajnerski interijer – sve to i mnogo više može se pronaći u luksuznom hotelu Parīlio smještenom na grčkom Parosu. Hotel se nalazi na imanju kojeg su 2018. godine kupili vlasnici Antonis i Kalia Eliopoulos, a iako je na tom mjestu već bio izgrađen hotel, stručnu pomoć tražili su od dizajnerskog tima atenskog ureda Interior Design Laboratorium koji su osmislili 33 luksuzna apartmana smještena u tipičnu građevinu tog podneblja.

Planine, borovina i sela koja bliješte bijelim fasadama samo su dio okoline u koju je smješten svevremenski uređen hotel, čiji eksterijer, ali i interijer povezuju prošlost, sadašnjost i budućnost, a čine idealno mjesto za potpuno opuštanje. Okoliš, povijest i mitologija utjecali su na izgled ovog hotela, ali i želja vlasnika da od njega naprave prvi luksuzni getaway spot na tom još nerazvikanom grčkom otoku gdje prevladavaju netaknuta priroda i sporiji ritam života.

Tradicionalna arhitektura Ciklada upotpunjena je s minimalističkim dizajnerskim interijerom u kojem dominiraju prirodni materijali i zemljani tonovi. Moderni komadi s potpisom grčkih dizajnera savršeno su uklopljeni s umjetničkim djelima europskih dizajnera, a upadljiva keramika nabavljena od studija LRNCE iz Marakeša čini inspirativan detalj u ovom interijeru.

Izvana tipično grčki, hotel čiji je naziv izvedenica od riječi Paros te “ilios” koja znači sunce, divan je projekt Interior Design Laboratoriuma, čiji je tim, za dizajn unutarnjih dijelova bio ne samo inspiriran otokom, već i holističkim načelima. U uređenju je korišten većinom kamen, dok je paleta boja namijenjena za opuštanje – bijela, nijanse sive, oker i boja slonovače dominiraju interijerom.

Ispred hotela smješten je impozantni bazen u obliku križa kojeg okružuju kamenje i divlja priroda otoka, a osim na tom mjestu, odmor možete potražiti i u Elios Spa centru. Kao stvoreni za uživanje su i apartmani u hotelu koji su podijeljeni na četiri kategorije. Apartmani Aurora veličine su 30 metara kvadratnih te imaju privatnu terasu s ležaljkama i blagovaonskim stolom koja je okružena prirodom. Nešto veći – Halo apartman, ima i odvojeni dnevni boravak, a smješten je na prvom katu hotelu pa pogled iz spavaće sobe ili s terase puca na bazen ili, pak, vrtove hotela.

Jedan od luksuznijih apartmana u ovom dizajnerskom hotelu je apartman Uranus. Veličine 40 kvadratnih metara, opremljen je privatnim vanjskim jacuzzijem iz kojeg možete uživati na pogledu na prirodu, bazen, plažu ili zaljev Kolympithres. Jednako atraktivan je i apartman Sun s privatnim bazenom okruženim vrtovima hotela. Svi su smještajni kapaciteti u ovom hotelu namijenjeni dvjema osobama, stoga je ovo idealno mjesto za romantičan bijeg s partnerom.

U hotelu se nalaze i fitness centar, bar uz bazen te restoran Mr. E u kojem chef Alexandros Tsiotinis spaja parišku kuhinju s tradicionalnim receptima i domaćim namirnicama. Oni željni uzbuđenja mogu se prošetati do obližnje plaže ili, pak, do sela Naoussa, ali teško da ćete htjeti napustiti minimalistički uređen prostor kao stvoren za relaksaciju i odmor od užurbanog načina života.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici. 

Fotografije: Parilio Hotel Paros

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0