MARIO MANDARIĆ JE NOVI CHEF U NOELU, JEDINOM ZAGREBAČKOM RESTORANU S MICHELINOVOM ZVJEZDICOM
Noel, jedini restoran u Zagrebu Michelinovom zvjezdicom i kultno mjesto cijenjeno po iznimnoj visokoj gastronomiji i jedinstvenom iskustvu za sva osjetila, s ponosom predstavlja novog glavnog kuhara – Maria Mandarića. Mario je dobro poznato lice u svijetu gastronomije, a uz zvjezdanu reputaciju i neosporiv talent, u Noel donosi svježu perspektivu i inovaciju. Mandarić se etablirao kao jedan od najboljih mladih kuhara u industriji, stekavši pohvale za svoj kreativni pristup, predanost pronalaženju najkvalitetnijih sastojaka i nepokolebljivu strast prema umjetnosti fine dininga. Mario će tako od ove jeseni voditi Noelovu kuhinju i nadahnuti tim na stvaranje novih inspirativnih kulinarskih doživljaja.
Suradnja s Noelom s ovime je dobila svoj lijep nastavak, s obzirom kako sam već bio glavni chef u u Noelu Buje. Jako me veseli novi izazov u karijeri i iskustvo rada u jedinom restoranu u Zagrebu s Michelinovom zvjezdicom. Vjerujem da ćemo zajedničkim trudom nastaviti jednu sjajnu priču, u koju ću se potruditi uklopiti svoj prepoznatljivi stil kuhanja s Noelovim potpisom, izjavio je Mandarić
U svojoj 31 godini Splićanin Mario Mandarić se može pohvaliti impresivnom biografijom. Kuhao je u najboljim svjetskim restoranima, od Tajlanda, gdje je posjedovao vlastiti restoran u koji su dolazili brojni poznati iz svijeta Hollywood-a. do Engleske, u kojoj je radio u The Fat Duck – najboljem restoranu na svijetu s čak tri Michelinove zvjezdice. Uz to, Mario je uvršten i na listu trideset najutjecajnijih ljudi u Europi ispod 30 godina, i to zbog svog iznimnog humanitarnog rada – naime, sa suprugom Mateom, Mario gradi bunare u Africi.
* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.
Fotografije: Šimun Šitum, privatna arhiva