Marija Kulušić u zimskoj kolekciji na tkaninama koristi slikarske tehnike

Hrvatska dizajnerica Marija Kulušić snažnom je kampanjom predstavila kolekciju za sezonu jesen/zima za 2023. Dizajnerica koja inspiraciju najčešće pronalazi u radovima drugih umjetnika, već je ranije spominjala slikaricu u čijem se opusu nalaze elementi koje rado koristi. Ovog se puta kroz novu kolekciju provlače apstraktni elementi poput lijevanja boje na tkaninu koja rezultira različitim oblicima. Takav način apstraktnog djelovanja dizajnerica je pronaša u slikarskoj tehniki Helen Frankenthaler, jednoj od predvodnica apstraktnog ekspresionizma.

Odabirom materijala, najviše koristi nedovršenu vunenu pređu kao nešto što je prenosila i kroz posljednje kolekcije, no ovog se puta radi o vunenoj pređi koja je oblikovana u pomalo nepravilnim oblicima i koja odaje dojam zgužvanosti na određenim mjestima. Kolekcijom dominiraju primamljive boje idealne za obožavateljice minimalističkog stila, a način kreiranja komada odaje novi pristup klasicima, što i karakterizira rad ove uspješne hrvatske dizajnerice.

Za vizuale nove kolekcije, dizajnerica je odabrala gradsku knjižnicu u kojoj rado provodi dane i gdje zamišlja da žena koja nosi njezin brend odlazi tijekom slobodnog vremena. Marija kao osobu koja nosi njezin brend zamišlja snažnu, samosvjesnu i samopouzdanu ženu koja uživa u novim tehnikama stvaranja i klasičnim komadima pomaknutog pristupa.

Za samu kampanju sam odabrala prostor gradske knjižnice jer sam se u posljednjih godinu dana vratila čitanju, slično tako zamišljam i ženu koja nosi moj brend, kako između svojih obaveza ipak nalazi vrijeme za sebe, u ovom slučaju kroz knjigu, izjavila je dizajnerica.

Za fotografije je zaslužan Denis Butorac, make-up je djelo Petre Sever, stilistica kampanje je Katerina Poloz, dok se u ulozi modela našla Ana iz modne aganecije Faith Model Management.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Denis Butorac

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0