Marc Newson za Louis Vuitton- novi model kultnog LV kovčega

Australski dizajner Marc Newson napravio je redizajn kultnog Louis Vuitton putnog kovčega. Newson je u prošlosti već surađivao s brendom, na projektu “Celebrating Monogram” u sklopu proslave 160 godina, dizajnirajući zanimljive LV ruksake.

16042006_228_B

Kovčeg na četiri kotačića velika je novost zbog svojih unaprijeđenih karakteristika, a dolazi u tri veličine: mini, klasična i maxi veličina. Najmanji kovčeg teži tek 2,7 kilograma, no unutrašnjost je veća za čak 15%.
Kutevi i ručke novog kovčega prekriveni su kravljom kožom, a kovčeg je napravljen od ojačanog polipropliena isprepletenog u mrežu od nekoliko tankih slojeva. Njegove nove karakteristike čine ga otpornijim na šokove i udarce i lakšim za čak 50%.

senatus_sDVxR0

Još jedna novost je i praktični bočni zglob koji je ugrađen u strukturu kovčega baš kao i u tradicionalnim Louis Vuitton tvrdim kovčezima, čime se omogućuje otvaranje za 180 stupnjeva.

„Ono što me privuklo udruživanju snaga s Louis Vuittonom jest izazov da dizajniram bitan komad prtljage. Puno putujem i osjećam da sam jedinstveno sposoban napraviti tako nešto, više iz perpektive korisnika nego dizajnera.“- Marc Newson

Novi Louis Vuitton kovčeg dolazi obložen monogram platnom, Taiga kožom, prirodnom kravljom kožom i u sprektru od 7 boja Epi kože. U 2017. godini kolekciji će biti dodan model s laserski ugraviranim monogramom od titana.

louis-vuitton-lv-rolling-luggage-suitcase-marc-newson-product-design-colour-hard-shell-trunk-lightweight-cabin-bag_dezeen_1568_0

Kako bi popratili da izlazak novog modela kovčega prođe najbolje moguće, Louis Vuitton nudi rok od 48 sati nakon kupnje za sve dodatne ispravke i popravke u 14 gradova diljem svijeta.

Cijene kovčega kreću se od 3,650$ za najmanji klasični model do 8,100$ za model od prirodne kravlje kože.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0