Kazalište Komedija, inače najstručnije kazalište za glazbeno – scenske predstave cijele regije, ni ovoga puta nije nas razočaralo. Dapače, mogli bismo reći da nas je ostavilo bez daha novom predstavom Mamma mia. Hrvatska interpretacija mjuzikla, koji je oduševio njujorški Broadway i londonski West End, nešto je što svakako trebate uvrstiti među događanja na koja ćete ići.

Kultne pjesme legendarne grupe ABBA, na hrvatski jezik adaptirao je Dražen Bratulić i možemo reći kako je napravio odličan posao. Ivan Barberić, koreograf kojega možemo gledati i u poznatom showu Tvoje lice zvuči poznato, zaokružio je priču u skladnu cjelinu.

Publika se tijekom cijele predstave nije prestajala ljuljati u ritmovima Abbinih pjesama, a ni smijeha nije izostalo. Renata Sabljak odlično je predstavila glavnu ulogu majke Donne Sharidan, a njezina kćer u predstavi, Vanda Winter, vjerodostojno je prenijela lik razigrane djevojke koja traži svog pravog oca. Ostatak glumačke postave bio je na jednakom nivou kao i glavne glumice.

Ovu predstavu čija publika nema dobnih granica, svakako je nešto što treba uvrstiti u svoj raspored i pogledati, a preporučamo što prije!

Mjuzikl Mamma mia prvi je put prikazan 1999. godine. Zanimljivo je da su tada u stvaranje predstave cijelo vrijeme bili uključeni i Benny Andersson te Bjorn Ulvaeus, kompozitori Abbine glazbe. Mamma mia doživjela je i svoju ekranizaciju 2008. godine u kojoj je glavnu ulogu imala Meryl Streep.