MagMe Tips: Rovinj vrvi super mjestima, evo koja posjetiti!

Grad Rovinj smatra se biserom Istre, a taj status nosi sasvim opravdano. Ne samo da očarava svojom arhitekturom, Rovinj je bogat sadržajem, događanjima, kulturnim manifestacijama, brojnim galerijama i znamenitostima koje morate vidjeti. Uz to, istarski grad vrvi i vrhunskim restoranima, luksuznim hotelima i ekskluzivnim concept dućanima, a koje obavezno morate posjetiti, saznajte u nastavku.

Belle Epoque

Smješten na luksuzno uređenoj šetnici ispred hotela Grand Park nalazi se Belle Epoque Store u kojem možete pronaći ready-to-wear i resort kolekcije svjetski poznatih modnih brendova čija odjeća evocira ljeto kao što su Melissa Odabash, Aurelie Bidermann, Zimmermann, Dodo Bar Or, Cult Gaia i slični. Zatreba li vam kaftan za plažu ili haljina za večernji izlazak u zadnji čas, znate gdje se morate uputiti.

Mediterraneo bar

Skriven među stijenama, Mediterraneo je idealan bar za one koji traže bijeg s frekventnijih mjesta u Rovinju i nešto udaljeno od rive i ostalih barova. Uređen sa šarenim jastucima i stolićima, koji su smješteni tik uz more, jedan od omiljenih barova lokalaca nudi aromatičnu kavu, ukusne koktele i svježe cijeđene sokove.

The Melegran

Jedan od novijih hotela u Rovinju, boutique hotel Melegran, smješten je u samom srcu starog grada u kamenoj kući, a nevjerojatno je privlačan njegov retro interijer zbog kojeg nemate dojam da boravite u hotelu. Gotovo je svaka soba uređena na drugačiji način, ali sve prati isti stil, a osim luksuznih dvokrevetnih soba u boutique hotelu se nalaze i apartman te studio apartman. Jedan od najšarmantnijih smještaja u Rovinju!

Giannino

S tradicijom koja je duga gotovo 50 godina, riblji restoran Giannino etablirao se kao jedan od onih u kojem se uvijek traži mjesto više i rezervacije su obavezne. Restoran je nepretenciozan te im se meni temelji na ponude svježe ribe, a imaju i odličnu vinsku kartu. Za predjelo nemojte preskočiti probati kamenice, carpaccio od kozica, tuna tartar ili fritto misto, u rustikalno uređenom Gianninu, u koji se uvijek rado vraćamo.

Garderoba Concept Store

Ljubiteljicama skandinavske mode Garderoba je omiljena zagrebačka adresa čija morska verzija postoji u Rovinju, na već spomenutoj šetnici Lungomare Plaza. Selekcija odjevnih komada iz najnovijih kolekcija razvikanih skandinavskih brendova kao što su Ganni, Baum Und Pferdgarten, By Malene Birger, Stine Goya, Rodebjer i sličnih upotpunjena je s popularnim torbicama s potpisom brenda Boyy, a u rovinjskoj Garderobi možete pronaći i predstavnice hrvatske mode – nakit Mammii dizajnerice Maje Miletić te ekskluzivno komade brenda IO by Ivana Omazić, proslavljene hrvatske dizajnerice.

Rio snack bar

Omiljeno mjesto za ručak gotovo svim posjetiteljima Rovinja je Rio, smješten na rivi. Atmosfera je uvijek živa, zbog frekventno posjećene lokacije, a meni je jednostavan, ali nikad ne razočara. Maleni bistro postaja je koju ne smijete propustiti kada se nalazite u Rovinju, a u prilog tome govori i činjenica da je uvršten u gastronomski vodič Gault & Millau.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram (@oliveandspicecroatia)

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0