MagMe Pick: Torbice Susan Szatmáry dizajnerski su komad koji želimo

Svakodnevno na Internetu otkrivamo nove brendove modnih dodataka, ali rijetki ostavljaju “wow” efekt. No, upravo se to dogodilo kada smo ugledali kožnate torbice dizajnerice Susan Szatmáry koje su minimalističke, rafinirane, nevjerojatno chic i možemo se zamisliti kako ih nosimo svaki dan još godinama. Čini se, dakle, da je kreatorica modnih dodataka ravno u srce pogodila one koje još uvijek pate za erom Phoebe Philo u francuskoj modnoj kući Celine. A upravo je tamo, uz rad za brendove Alexander McQueen, Elie Saab i Paco Rabanne, kovala svoj talent.

Iako je na modnoj sceni prisutna već neko vrijeme – prvu torbicu sa svojim potpisom predstavila je u rujnu 2018. godine, posljednji komadi koji je kreirala osigurali su joj it status među modnim insadjericama i influencericama. Brend Susan Szatmáry bazu ima u Stockholmu u kojem je kreatorica odrasla, no s obzirom na to šarolik život dizajnerice – rođena je u Bagdadu te živjela u Italiji i Parizu, vidljiv je utjecaj različitih kultura, a posebno je na nju ostavila dojam ona francuska jer svi modeli torbica nose po znamenitostima u francuskoj prijestolnici.

Dizajnerici i konzultantici luksuznih brendova moda ipak nije bila prva strast. Daske koje život znače obilježile su početak njezine karijere te je najprije radila kao scenografkinja. No, počela je eksperimentirati s kožom, odnosno sebi izrađivati torbice od kožnatih jakni koje je kupila u vintage dućanima te je započela ljubav prema tom materijalu, a posljednično i modi. Iako je njezino obrazovanje temeljeno na ljubavi prema umjetnosti i povijesti te su utjecaji jednog od njezinih omiljenih razdbolja – art decoa, vidljivi i u modnim komadima koje izrađuje, moda je ipak odnijela pobjedu.

I dobro da je jer danas njezin dizajn brojne skandinavske ikone stila, pripadnice švedske kraljevske obitelji poput princeze Sofije, kao i stylish žene diljem svijeta. Kao najpopularniji model nametnuo se Palais Royal, odnosno manja verzija istog modela Mini Palais Royal, koji je praktičan i prostran crossbody model izrađen od čvrste, glatke, sjajne kože s kopčama i detaljima od brušenog zlata. Riječ je o modelu izrađenom od teleće kokže s tri velika pretinca te remenom čija se dužina može regulirati. Torbice su ručno rađene u Italiji, a manji model je izgledom identičan samo u manjim dimenzijama.

Uz taj, vrlo klasičan model, atraktivan je i Petit Palais – torbica s ručkom srednje veličine koja je veoma nosiva i prilagodljiva svakom outfitu i prigodi. Naime, i ručka na ovoj torbici se može regulirati. Cijena Palais Royala iznosi 995 eura, manja verzija dostupna je po cijeni od 815 eura, dok je cijena elegantne Petit Palais 1150 eura, a čitavu ponudu možete pogledati na stranici brenda.

Svi modeli ove modne dizajnerice moderni su i luksuzni komadi koji su high-end, ali imaju i svoj unikatan identitet. Jednostavnost i prigušena elegancija je ono što ih izdvaja, ako i ručna izrada, svevremenski dizajn te sustainable produkcija u procesu koje nastaju. Svakako čine torbice po mjeri moderne žene te nimalo ne čudi njihova popularnost.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram, Susan Szatmáry

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0