MagMe Pick: Prugasta košulja brenda Yaitte

Gotovo svakodnevno na Instagramu nailazimo na nove modne brendove koji se bave izradom odjeće, nakita ili torbica, a uz takav izbor ponekad je teško pronaći kvalitetu. Međutim, postoje one marke koje se ističu ne samo odličnim dizajnom, već i zanimljivom pričom, vrhunskim tkaninama i politikom poslovanja koja se temelji na održivosti. A baš je takav brend Yaitte, osnovan prije nešto manje od četiri godine u Londonu. Dizajnerica koja je svoj talent kovala u modnim kućama Viktor & Rolf i Matthew Williamson te high street brendu Zara, Danielle Jade Windsor je nakon 14 godina rada u modnoj industriji odlučila osnovati vlastiti brend, a taj joj se potez isplatio.

Yaitte je izvedenica od španjolske riječi za jahtu, a naziv ovog luksuznog slow fashion brenda objašnjava stil u kojem su izrađeni svi komadi. Riječ je o modelima koji su elegantni, ali i praktični, a za koje dizajnerica pronalazi inspiraciju u putovanjima i istraživanju. U ponudi modne marke nalaze se odjeća i modni dodaci, a sve je kreirano s namjerom da se nosi tijekom cijele godine te da odgovara potrebama života moderne zaposlene žene.

Poslovanje brenda ide u smjeru transparentnosti i održivosti te na ta dva principa stavljaju gotovo jednaki naglasak kao na dizajn. Milenijalke i pripadnice generacije Z sve više pažnje pridaju upravo vrijednostima koje njeguju brendovi koje nose, pa ne čudi činjenica da su komade brenda Yaitte u svoj ormar već uvrstile Lucy Williams, Valentina Muntoni, Géraldine Boublil, Blanco Miro, Matilda Djerf i druge… Nama je posebno za oko zapela prugasta košulja čiji model nosi naziv Buoy.

Kao i ostatak kolekcije, košulja je inspirirana nautičkim stilom, dostupna je u verzijama s plavim, crvenim i zelenim prugicama, a stvorena je od materijala Tactel®, koji je posebno prilagođen nylon kreiran za izradu odjeće. Tajna te tkanine je da je nevjerojatno mekana i lagana, a uz to s brže suši te je dugotrajna – nešto što pokazuje da je brendu Yaitte doista stalno do kreiranja komada koje možete nositi u avanture i na putovanja. Što ne znači da ne možete biti maksimalno chic jer košulja je kao stvorena za šetnje Francuskom rivijerom ili odmaranje na jahti. Model je oversized kroja tako da ga možete nositi i umjesto tunike na plaži, a ukrašen je monogramom brenda.

Ove prugaste košulje, u veličinima od XS do L, gotovo su konstantno rasprodane na stranici brenda, a trenutačno su dostupne samo neki brojevi crvene verzije, dok se za zeleni model morate predbilježiti. Cijena košulje Buoy iznosi 195 funti, a dostupna je za narudžbu putem stranice brenda. Ako tražite klasik iz kojega se nećete skidati čitavo ljeto (a vjerojatno i cijele godine) predlažemo da zavirite u ponudu londonskog brenda Yaitte i uhvatite svoj it komad.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici. 

Fotografije: @ritarumora, @yaitte

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0